Norskt tv-team utsattes för stenkastning i Husby

När ett norskt tv-team intervjuade nationalekonomen Tino Sanandaji i Husby, gick maskerade ungdomar till angrepp mot dem. Detta rapporterar nu NRK och SVT om.

Det var i förra veckan som norska journalisten Anders Magnus och fotografen Mohammed Alayoubi intervjuade nationalekonomen och debattören Tino Sanandaji på en restaurang i Hsuby.

Då blev de konfronterade av några maskerade ungdomar.

I ett filmklipp från NRK, som SVT Nyheter Stockholm tagit del av, hör man Tino Sanandaji under en intervju säga att Sverige har misslyckats med integrationen. Därefter dras en stol dras ut vid ett bord jämte och Sanandaji säger då till personerna att ”Jag svartmålar inte ert område, jag pratar inte om Husby.”

När tv-teamet lämnar restaurangen följer männen efter och ropar ”pang, pang, pang” efter dem och säger åt tv-teamet att de inte ska filma i Husby. I samband med reportaget följde tv-teamet med polisen i området och då började ett gäng maskerade ungdomar kasta sten mot polisen, efter att polisen hade gripit en person misstänkt för narkotikaförsäljning, enliugt NRK.