Min lokala hjälte

Nostalgitripp till 60-talspopens värld

New Generation: Micke Areklev, Palle Palmér, Roffe Sundberg, Lasse Lindros och Tomas Källman. Lasse Lindros är den enda originalmedlemmen.
New Generation: Micke Areklev, Palle Palmér, Roffe Sundberg, Lasse Lindros och Tomas Källman. Lasse Lindros är den enda originalmedlemmen.
Gillar du Hep Stars, Beatles, Shanes, Tages och Elvis – eller i alla fall någon av dem? Då kan det vara värt att komma till Skärholmens gård den 11 september. Bandet New Generation ger en riktig nostalgitripp.

Lasse Lindros, basist och kapellmästare, var med och startade New Generation 1964. Över 50 år senare har han fortfarande inte tröttnat på att spela popmusik från 1960-talet.

– Nej, hör och häpna, jag håller fortfarande på. Och många gillar att lyssna, det är så melodiös och fin musik.

På söndag den 11 september kommer Lasse Lindros och två av de andra medlemmarna i coverbandet New Generation till Skärholmens gård. Där ger de programmet ”Då popen kom till Sverige” mellan klockan 15 och 17. Det är en äkta nostalgitripp för den som var med under 1960-talets popvåg, och en chans att lyssna på kända låtar även för andra.

– Om jag ska framhålla det som jag gillar mest med 60-talsmusiken så är det stämsången, som ju till exempel Beatles och Shanes var så bra på. Och gitarrmusiken! säger Lasse Lindros.

Sin största hit hade New Generation 1968, med sin coverversion av ”Two Faces have I”. Genom åren har bandet sedan spelat med kända artister som Björn Skifs och Tommy Körberg, men också kört sina egna program. Just nu deltar gruppen i ett stort paket som kallas ”Back to the Sixties” ihop med andra band från den tiden. Bland annat ska de spela på kryssningsbåten Cinderella den 29 september.

– Det är utsålt, konstaterar Lasse Lindros nöjt.

Till Skärholmens gård kommer gruppen på egen hand. Arrangör är Musikklubben Skärholmens gård, som också ser till att det inte bara blir musikalisk påfyllning: Det finns hamburgare att grilla, och goda tillbehör utlovas.