ANNONS

800 000 – notan för olovliga paviljonger

Kommunen förde upp paviljonger vid Väsby skola utan tillstånd.
Kommunen förde upp paviljonger vid Väsby skola utan tillstånd.
Kommunen ansökte om bygglov men väntade inte in beslut innan de förde upp de nya paviljongerna vid Väsby skola. Nu får de böter på knappt 800 000 kronor.
ANNONS

Bygglovsavdelningen bötfäller kommunen för olovligt bygge på Väsby skola. Anledningen är att den nya paviljongbyggnaden uppfördes innan bygglovet hade godkänts.

Ansökan om bygglov kom inte till bygglovsavdelningen den 8 mars 2017 men har ännu inte godkänts. Den sista maj kom en anmälan om olovlig byggnation in och när bygglovsavdelningen gjorde ett tillsynsbesök på Väsby skola den 1 juni kunde de konstatera att bygget av nya paviljongen var igång – utan bygglov.

Stadsbyggnadskontoret får därför sanktionsavgifter på 765 000 kronor. Kommunen har tidigare budgeterat fem och en halv miljon för att uppföra paviljongbyggnaden.

– Vår prioritering har varit att tillgodose förskoleplatserna till hösten. Här har det gått för fort och blivit fel. Men jag har fullt förtroende för att tjänstemännen ser över sina rutiner kontinuerligt så att liknande inte sker igen, säger Ali Kashefi, ordförande i Teknik och fastighetsutskottet.

Upplands Väsby kommun bötfälls för olovlig paviljongbyggnad vid Väsby skola.

Rättelse: in en tidigare version stod det att bygglov kom in i mars 2016, med det var i mars 2017.