Nova, 13, har fått skivkontrakt

13-åriga Nova Miller från Nacka släpper sin första singel den här veckan.
13-åriga Nova Miller från Nacka släpper sin första singel den här veckan.
Nova Miller, 13 år, har skrivit kontrakt med ett av världens största skivbolag.

Och på fredag släpper hon sin första singel.

– Min största dröm har gått i uppfyllelse, säger hon.

13-åriga Nova Miller från Nacka skrev för ett par månader sedan ett skivkontrakt med Universal Music AB, ett av världens största skivbolag.

När Lokaltidningen Mitt i ­pratade med en glad Nova Miller i förra veckan berättade hon att hennes ”största dröm” gått i uppfyllelse. Att bli musiker har hon önskat ända sedan hon var liten.

– Det är fantastiskt att nå ut till andra, att bli hörd, säger hon.

För två helger sedan uppträdde Nova Miller på Orminge karneval. Och den här veckan släpper hon sin första singel.

På skivan spelar hon gitarr­, en del i uptempo, en del med seriösa teman, som mobbning som hon vill motarbeta.

– Många går igenom svåra år i tonåren, säger hon.

Tidigare har hon gått i Nacka musikklasser, där hon läste musikteori och sjöng i kör. I dag går hon på Maestroskolan i Nacka, där hon pluggar musik och dans.

Redan som fyraåring började hon spela instrument, då fiol. Vid sex års ålder började hon med dans. I dag ingår även piano och gitarr i repertoaren, där gitarren är ­hennes huvudinstrument.

Fram till den här veckan, då hon släpper sin första singel, har hon nått ut med sin musik via nätet, som på Instagram, och vid uppträdanden.

Hur går det med studierna?

– Utbildning är jätteviktig. Det är mycket som kan hända, säger Nova och berättar att hon tänker läsa en musikproduktionslinje.

Familjen stöttar Novas musikkarriär.

– Det är givetvis ett svårt beslut, men vi vet att Nova alltid varit väldigt självständig. Jag är stolt över det hon gör, det är inte lätt, säger mamma Claudia Müller som ser hur Nova dubbelarbetar, med ­skolan på dagarna och musiken på kvällarna.

– Men skolan kommer först, om hon inte vill hålla på med musik längre måste hon ha något att ­falla tillbaka på, säger Claudia Müller.

Sofia Sandquist som jobbar med promotion på Polydor Sweden som ingår i Universal berättar att de mycket sällan skriver kontrakt med så unga artister.

– Men vi kände direkt vilken ­talang Nova Miller är, hon har kommit långt och skapat flera egna låtar. Och vi gillar hennes sound, säger hon.

Efter skivkontraktet har Nova Miller redan satt upp nya mål.

– Min absoluta största dröm är att sälja ut en arena, som Madison square garden i New York, säger hon.