Nu är det dags att söka sommarjobb

För dig som är ung kan det nu vara dags att få iväg ansökan till stadens sommar­jobb.

Målet i Bromma är att det ska finnas fler feriejobb jämfört med tidigare år – men det blir troligtvis också fler sökande.

Stockholms stads sommarjobb är minst sagt eftertraktade. I fjol fick Bromma stadsdelsförvaltning in närmare 800 ansökningar till 100 platser. I år är målet att öka antalet anställningar med 50 procent.

– Stadsdelsförvaltningen har skjutit till pengar för att vi ska få ut 150 ungdomar, sedan är det upp till mig att hitta arbetsplatser, säger Kia Fernaeus, sommarjobbshandläggare vid Bromma stadsdelsförvaltning.

Samtidigt gäller nya regler i år, vilket förmodligen ökar antalet ansökningar.

– Det är fler åldersgrupper i år, så jag kan tänka mig att det blir fler som söker. Det som är mest nytt är att även 18-19-åringar får söka, men där ska jobben framför allt gå till dem som inte går i skolan eller som har försörjningsstöd, säger Kia Fernaeus.

En annan nyhet är att alla som är födda 1999 kan söka. Tidigare skulle man ha fyllt 16 innan den 1 juni.

För att maximera chanserna tipsar Kia Fernaeus om att vara så flexibel som möjligt i ansökan, att ange att man kan arbeta med det mesta och när som helst under sommaren.

Ansökningstiden är 2-22 mars. Efter det lottas jobben ut. Enligt Kia Fernaeus finns det vissa förtursregler som de tar hänsyn till. Det handlar om ungdomar som inte sommarjobbat tidigare, de som hoppat av skolan, personer med funktionsnedsättning eller som har sociala skäl.

Fakta

Även jobb hos landstinget

Ansökan sker 2-22 mars via kommunens e-tjänst www.stockholm.se/sommarjobb eller direkt till en sommarlovshandläggare.

All information finns även på Facebooksidan sommarjobbistockholm.

Landstinget erbjuder även cirka 650 arbeten för ungdomar mellan 16-18 år. Ansökan sker 23 februari till 16 mars via deras e-tjänst www.sll.se/sommarjobb.

Källa: Stockholms stad