ANNONS

Nu är det nyplogat på Norrviken

Under fredagen plogades de första kilometrarna skridskobana på Norrviken. Men den som ha riktigt fin is får vänta till nästa helg.
ANNONS

Det tillfälliga tövädret i början av veckan ställde till det för skridskoälskare. Blasket som bildades efter några timmars plusgrader lade sig på Norrvikens is, och över det föll ett isolerande snötäcke.

I onsdags testade kommunens lättaste isfordon, fyrhjulingarna, isen. Då var den för tunn. Först under fredagen kunde plogbilarna köra ut och göra den korta banan på 3,5 kilometer farbar.

– Isen är väldigt skrovlig, så banan har mixad kvalitet, säger Jenny Holmqvist på Sollentuna kommun.

Lennart Gustafson på Sollentuna skridskosällskap hoppas på en kylig vecka.

– För att kunna hyvla och få isen riktigt fin behöver den vara ungefär 20 centimeter, så nästa helg kan den vara helt klar om vädret håller i sig, säger han.

– Vi har öppnat skridskoslipningen och säljer fika, men vi hyr inte ut några skridskor innan isen är riktigt bra. Vi vill inte att nybörjare ska ge sig ut innan allt är klart, säger Lennart Gustafsson.

På Edsviken avvaktar man till början av nästa vecka innan isen prepareras. Den här veckan bröts en ränna upp för att bärga en båt. Rännan har frusit igen, men Danderydsvallen, som ansvarar för isskötseln, varnar skridskoåkare för stora isblock som frusit fast.

På Rösjön går plogbilarna också ut i inledningen av nästa vecka. Förra veckan var isen för tunn för att riskfritt kunna bära de tunga fordonen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.