ANNONS

Från Torsvikk till Torsvik: ”Nu är det rättstavat åtminstone”

Så här såg det ut i fredags.
Så här såg det ut i fredags.
Så här ser det ut i dag.
Så här ser det ut i dag.
När Lennart Heyner gick med sin hund på Skolvägen lade han märke till att Torsviks skola tycktes ha bytt namn. Målarna var i full gång med att måla upp "Torsvikks skola" på fasaden.

– Fel sker ibland. Så är det, säger Thorsten Lorich på fastighetskontoret.
ANNONS

Fel gör alla ibland. Frågan är vad skoleleverna skulle ha fått för första intryck av en skola där själva namnet är felstavat på fasaden. När Lennart Heyner gick sin dagliga hundpromenad längs Skolvägen i fredags hajade han till när han tittade upp mot Torsviks skolas fasad. Målare var i full gång med att fylla i en schablon som stavade ”Torsvikks Skola” på A-huset.

– Jag försökte säga att det var fel men de fortsatte att måla. Jag tog en bild som jag la upp på Facebook, men avstod från syrliga kommentarer. Annars hade jag på läpparna att skriva ”hoppas att eleverna får lära sig att stava bättre”.

Thorsten Lorich är fastighetsförvaltare på Lidingö stad och projektledare för ombyggnationen av Torsviks skola. Han säger att den extra bokstaven ”k” berodde på att skyltleverantören gjort en felaktig schablon.

– Vi har tagit fram en schablon som gått runt till mig, till skolan och till vår informationsavdelning. Där var det rättstavat. När vi sedan får schablonen rullar jag inte ut den för att se att det är rätt. Jag förutsätter att företaget som levererat den är kvalitetssäkrat.

Efter att felet upptäcktes av en kollega till Thorsten Lorich skickade han snabbt ut målarfirman igen som fick ta bort ett ”k” och flytta ett ”s”. Men gör om och gör rätt, tycker Lennart Heyner.

– De klaffade på någon annan gul färg som inte har samma nyans som den övriga väggen. Man ser tydligt att det har stått andra bokstäver i utrymmet tidigare. Det där får de nog göra om helt och hållet.

Thorsten Lorich säger att ”Torsviks Skola” får bero för stunden.

– Nu är det rättstavat åtminstone. Sedan kan man väl tycka vad man vill om att det är lite större avstånd mellan orden. Det får vänta och bero till informationsavdelningen och förvaltningen är tillbaka efter semestern.

Det kan också nämnas att en ny diskussion uppstått på Facebook. Nu huruvida bokstaven ”s” i ”skola” ska vara i versal eller gemen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.