ANNONS

Nu är dubbförbudet spikat

Dubbdäcksförbudet har funnits på Hornsgatan sedan 2010. Nu utökas det.
Dubbdäcksförbudet har funnits på Hornsgatan sedan 2010. Nu utökas det.
Det blir dubbdäcksförbud på Fleminggatan och Kungsgatan. Det beslutade trafiknämnden på torsdagseftermiddagen.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att dubbdäcksförbud ska införas på Fleminggatan och delar av Kungsgatan från den 1 januari nästa år. Nu har beslutat fattats officiellt, på trafiknämndens möte på torsdagseftermiddagen.

Anledningen till förbudet är att man vill ha bättre luft i Stockholm då dubbdäcken river upp farliga partiklar ur asfalten.

Politiker från båda sidor har hellre än nya dubbdäcksförbud efterlyst möjligheten att ta ut en dubbdäcksskatt i Stockholm. Men det har rikspolitikerna hittills sagt nej till.

– Jag beklagar att regeringen inte har visat någon avsikt att ge staden detta verktyg och därför väljer trafiknämnden nu att gå vidare med den åtgärd som återstår och står till vårt förfogande: utökat dubbdäcksförbud. Stockholmarnas hälsa är för viktig för att inte ta ansvar, skriver trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i ett pressmeddelande.

Dubbdäcksförbudet kommer att gälla på hela Flemingsgatan och på Kungsgatan mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan. Det kommer att kosta staden 3 miljoner kronor i form av omskyltning, informationsinsatser med mera. Sedan tidigare finns ett dubbdäcksförbud på Hornsgatan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.