Nu är Ida nära en plats i riksdagen

Valkampanj stundar för Ida Drougge.
Valkampanj stundar för Ida Drougge.
Moderaternas riksdagslista toppas av statsminister Fredrik Reinfeldt men redan på tionde plats hittar man ­Lidingöpolitikern Ida Drougge.

Sannolikheten är därmed stor att hon får en riksdagsplats efter valet.

I dag har Moderaterna i Stockholms län 15 riksdagsmandat. Det betyder att Ida Drougge borde ha en stor chans att komma in i riksdagen efter valet den 14 september.

– Det ska bli jättekul och jag är jättetaggad på att börja med valrörelsen. Jag skulle bli förvånad om jag inte kommer in, men nu ska jag jobba för att Moderaterna som parti ska få fler röster, säger hon.

Ida Drougge blev den yngsta nämndordföranden när hon valdes till ordförande för tekniska nämnden på ­Lidingö för tre år sedan. ­Efter valet kommer hon förmodligen att bli yngst i riksdagen. Men först väntar valrörelsen.

– Jag ska försöka träffa och prata om mina frågor med så många människor som möjligt, Lidingöbor och Stockholmare.

Idas kärnfråga handlar om att använda skattepengar så effektivt som möjligt.

– Jag vill att vi ska minska onödiga utgifter och slöseri, pengarna ska gå till det allra viktigaste såsom skola och omsorg. Man måste våga vara tråkig och inte bara säga ja till allt, säger hon.

Även om Ida Drougge kommer in i riksdagen vill hon vara kvar som fritidspolitiker på Lidingö och behålla sin ordförandepost i tekniska nämnden.

Ytterliga några Lidingömoderater står på ersättarplats på listan. Nuvarande riksdagsledamoten och fullmäktiges ordförande, Björn Samuelson, hamnade på plats 20, medan kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman fick plats 36.