ANNONS

Nu är köerna tillbaka igen

Vägarbetet på Lövstavägen kommer att fortsätta i början av 2016.
Vägarbetet på Lövstavägen kommer att fortsätta i början av 2016.
Julledigheten är över och därmed är också de långa bilköerna tillbaka. Kanske blir det allra värst på Lövstavägen, där ett körfält i vardera riktningen även i fortsättningen kommer att vara stängt. Åtminstone fram till sommaren.
ANNONS

I höstas påbörjades det stora byggarbetet vid Lövstavägen, strax väster om Johannelunds tunnelbanestation. Framkomligheten för bilisterna begränsades och ett arbetsområde etablerades vid Johannelunds tunnelbana.

– Jag tycker ändå att det har flutit på ganska bra. Sannolikt kommer det se ut på samma sätt fram till sommaren, därefter ska samtliga körfält återigen vara tillgänglig och trafiken ska rulla på som vanligt igen, om vi är riktigt snabba kan vi vara klara ännu tidigare, säger Patrik Hamberg, Trafikverkets delprojektledare för bergtunnel Johannelund.

Det stora bygget vid Lövstavägen är en del av Förbifart Stockholms tunnel som ska gå från Mälaren under Grimsta och fram till Hjulsta. Bygget beräknas pågå till 2022, men den större delen av arbetet kommer att ske under jord.

– För tillfället jobbar vi med att uppifrån göra förstärkningar av tunneln, säger Patrik Hamberg.

Bygget startade under hösten, men Patrik Hamberg tror inte att situationen för bilisterna kommer att bli värre än vad som hittills varit fallet.

– Någon gång under perioden kommer trafiken att flyttas i sidled, möjligen kan det störa något, men det kommer fortfarande att röra sig om ett körfält i vardera riktningen, säger han.

Längre upp, på Bergslagsvägen, vid infartsvägen till Förrådsgränd, norr om korsningen med Skattegårdsvägen, byggs dessutom en ny av- och påfart för de fastigheter som i dag har sin infart via Förrådsgränd.

– Men det ska bara påverka trafiken till och från Förrådsgränd och främst de som har sina arbetsplatser där, säger Patrik Hamberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.