Nu åtalas två män efter överfallen

Stockholms tingsrätt.
Stockholms tingsrätt.
De två män som misstänks ha överfallit personer i centrala Lidingö i början av juli åtalas. Bland annat ska de ha hotat en man till livet om han inte gjorde som de ville.

Det var sent på kvällen den fjärde juli som två män, 20 respektive 40 år gamla, greps efter att två män blivit attackerade i centrala Lidingö.

Den första händelsen utspelade sig på Friggavägen. Där ska en man ha blivit knuffad till marken, fasthållen och hotad med kniv, enligt åtalet. De båda männen ska också ha fått med sig mannen mobiltelefon.

Samma kväll ska de båda männen ha försökt tvinga en man på Lejonstigen att ta ut 5 000 kronor från en bankomat. Enligt åtalet ska de ha slitit ned mannen till marken och slagit mot hans huvud och överkropp. De ska också ha gjort utfall mot mannen med en kniv och hotat honom till livet om han inte gjorde som de ville.

20-åringen och 40-åringen åtalas misstänkta för rån och försök till rån. 20-åringen åtalas även för att ha burit narkotikaklassade tabletter på sig i överlåtelsesyfte vid ett tidigare tillfälle.

40-åringen nekar till brott. Mitt har inte kunnat nå 20-åringens försvarsadvokat.

Rättegång kommer att hållas i Stockholms tingsrätt den 29 augusti.

LÄS MER: En släppt ur häkte