ANNONS

Nu blir det mer film åt folket i Åkersberga

Folkets hus har till Åkersberga film­studios glädje valt att satsa på bio.

I morgon kväll rullar­ filmhösten igång i nyrenoverade salong Facklan.
ANNONS

Varje säsong sedan 1977 har Åkersberga filmstudio ordnat med filmvisningar­ i Åkersberga. I morgon klockan 19 är det dags igen i den nyrenoverade salong Facklan. Inför hösten har Folkets hus som driver biografen valt att satsa på bio och till föreningens stora glädje valt att renovera.

– De har bytt ut stolarna, bytt ljudanläggning och gjort i ordning foajén. Folkets hus har gjort salongen mycket mer attraktiv, säger­ Mats Sladö, som driver Åkersberga filmstudio.

Föreningens filmvisningar brukar locka många besökare och Mats Sladö tycker­ att det är strålande att Folkets hus gör en biografsatsning i en förort.

I och med renoveringen ut­ökar Åkersberga filmstudio antalet visningar. Totalt visas elva filmer och till skillnad från tidigare säsonger­ visas varje film nu inte bara två utan tre gånger.­

Filmhösten pågår till och med den 10 december och enligt Mats Sladö är Timbuktu en film som Åkers­bergaborna inte får missa.

– Den berättar konstnärligt och oerhört fint om det förtryck som staden Timbuktu råkar ut för. Man måste uppleva den filmen.

Mommy, Leviatan och Boyhood är andra filmer han varmt rekommenderar. För att få se de elva filmerna och testa salongens nya stolar måste man bli medlem i föreningen, som kostar 400 kronor per säsong.

– Är du kulturelltintresserad och tycker om att se film på biograf då är det här ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med film som man kanske annars inte får möjlighet att se. Vi visar film som berör mer än bara för stunden, säger Mats Sladö.

Åkersberga Filmstudio tillhör en visningsorganisation som heter Sveriges Förenade Filmstudios vars uppgift är att komplettera det kommersiella utbudet genom att visa kvalitétsfilm.

ANNONS

– Vi visar då filmer som uppmärksammas på festivaler, får bra kritik och har någonting att säga, säger Mats Sladö.

Fakta

Här är filmerna som visas i höst

Filmerna visas i biografen Facklan klockan 19 på onsdagar och klockan 15 samt 19 på torsdagar.

Mr. Turner 9/9 samt 10/9

Timbuktu 16/9 samt 17/9

Nebraska 23/9 samt 24/9

Mommy 7/10 samt 8/10

Varje ansikte har ett namn 14/10 samt 15/10

Leviatan 21/10 samt 22/10

Wildtales 4/11 samt 5/11

Violette 11/11 samt 12/11

Boyhood 18/11 samt 19/11

Varje gång jag ser dig 2/12 samt 3/12

Fabriksflickan 9/12 samt 10/12

Källa: Filmstudion Åkersberga

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.