ANNONS

Nu blir det stor fest på Enskede IP

På Nationaldagen den 6 juni blir det stor fest på Enskede IP. 300 ungdomar är med i en follbollscup för nyanlända och spelare från stockholmskubbarna. Dessutom uppträder artister som Petra Marklund, Syster Sol och Alvaro Estrella.

– Vi är supertaggade, vi hoppas att hela Stockholm kommer, säger Beatrice Börjesson Vestlund.
ANNONS

Det började som ett lokalt initiativ till en fotbollsturnering med nyanlända och stockholmsungdomar. Det växte till en festival med kända artistnamn. På måndag blir det stor nationaldagsfest på Enskede IP:

– Vi är supertaggade. Det som varit så häftigt är att alla personer vi varit i kontakt med är så positiva och alla vill hjälpa till. När man ringer om en sak får man kanske något annat. Nu handlar det bara om att rodda ihop det sista, det är lite småfix, säger Beatrice Börjesson Vestlund, som är en av arrangörerna.

På scen kommer bland andra Petra Marklund, Syster sol och Putte & Höket stå.

Syster Sol har skrivit en ny låt som hon spelat in med en nyanländ 15 årig tjej från Afghanistan som har varit i Sverige i fem månader.

– Hon gick bara in i studion och levererade. Det var hur grymt som helst, nu ska de köra låten på måndag, säger Beatrice Börjesson Vestlund.

Dessutom blir det aktiviteter frö hela familjen som hoppborg, dans och sumobrottning.

– Vi hoppas att hela Stockholm kommer. Vi räknar med mellan 1 000 och 1 500 personer. Alla är välkomna, det är en stor yta. Och det finns väldigt mycket mat, säger Beatrice Börjesson Vestlund.

Nationaldagsfesten håller på mellan klockan 10 och 18. Läs mer på www.tillsammanscup.se

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.