ANNONS

Nu blomstrar det i Bagis centrum igen

Bagarmossens centrum har fått nytt liv.

I höstas öppnade två nya kaféer. Och i förra veckan slog en ny blomsteraffär upp portarna.
ANNONS

– Folk är jättepositiva, en del kommer till och med in med bullar. Det är jättekul, säger Linda Larsson som tillsammans med Lena Holmberg öppnat butiken Blommor 4U.

Bagarmossens centrum har lockat till sig flera företagare på sistone. I höstas startade kaféet Lilla Bagis, som förutom att erbjuda fika, mat och catering vill vara en kulturell mötesplats.

Därefter var det dags för kondiset Caffe Canella. Och nu blomsterbutiken.

Lokalen vid tunnelbanan hade stått tom i två år innan Linda och Lena tog över. Dessförinnan hade två blomsterbutiker avlöst varandra.

Ni känner ingen oro för att satsa på samma typ av verksamhet?

– Nej, vi har bra kontakter sen förut och det finns ju ingen blomsterhandel i närheten, säger Linda Larsson som jobbat i flera blomsterbutiker tidigare.

Dessutom, tillägger hon, ska de satsa på ett nytt sortiment, med färdiga uppsättningar och roligare typer av krukväxter.

– Begonior kan man ju köpa i vanliga livsmedelsbutiker.

De har dock fått kämpa hårt för att få lokalen i ordning.

ANNONS

– Vi trodde att det skulle finnas lite grejer kvar, men kylar och allt var borttaget. Däremot fanns det ett kassavalv, eftersom det varit bank här tidigare. Vi fick slita för att få ut den dörren – den vägde 286 kilo, säger Linda med ett skratt.

Många undrar samtidigt över lokalen på Lagaplan 1 som länge stått tom. Intresset har varit stort för att få driva krog här. Men enligt bolaget som jobbar med uthyrningen vill ägaren inte ha ytterligare en restaurang i sin fastighet.

I förra veckan jobbades det hårt för att allt skulle bli klart till öppnandet av den nya blomsterbutiken.