ANNONS

Nu börjar stadsodlingen i Bellevueparken

ANNONS

Vid fotbollsplanen i Bellevueparken tas bokstavligen de första spadtagen för stadsodling i vår stadsdel. I nästa vecka görs platsen i ordning och sedan kan föreningen Norrmalmsodlarna sätta fingrarna i jorden.

Föreningen har slutit brukaravtal med stadsdelsförvaltningen om att få odla på 1000 kvadratmeter i parken. Ytan ligger mellan fotbollsplanen och järnvägsspåret.

– Det är i dag en ganska hårdgjord yta, säger landskapsarkitekten Ewa Reuterbrand på norra innerstans parkförvaltning. Nu under hösten kommer vi att försöka börja markförbereda, få dit ny jord och plantera träd och buskar.

Förvaltningen har tagit markprover och kommit fram till att platsen ska fungera. Visserligen låg några värden ovanför gränsen men tanken är att de ska sänkas med ny jord och successiv odling.

Hur ser ekonomin ut?

– I det här läget får de ett litet startkapital. Länsstyrelsen är delfinansiärer. Det är lite Norra Länken-kompensationspengar bland annat. Och vi har dragit fram vatten, beställt jord och gödsel och kanske kommer staden också att kunna finansiera någon liten bod. Men arbetet får de stå för själva.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.