Nu byts gamla centrumskylten ut

Under torsdagen började arbetet med att montera ner den gamla Huddinge centrum-skylten.
Under torsdagen började arbetet med att montera ner den gamla Huddinge centrum-skylten.
Så här ska den nya uppdaterade gröna centrumskylten se ut.
Så här ska den nya uppdaterade gröna centrumskylten se ut.
Nu har arbetet börjat med att ta ner Huddinge centrum-skylten på centrumskrapans tak. Inom en månad ska i stället en grön uppdaterad variant upp.

Vill någon göra anspråk på den gamla neonskylten är det först till kvarn som gäller.

Skylten på centrumskrapans tak i Huddinge centrum är fortfarande den gamla blå neonvarianten. Men nu ska den bytas ut mot en uppdaterad grön miljövänligare variant i lysdiodteknik. Under torsdagen började nedmontering av den gamla skylten och den nya beräknas vara på plats om tre till fyra veckor.

– Det är en lite meckig process där skylten måste plockas isär i delar och fraktas ner i hissen. Men om senast fyra veckor ska den nya lysa på taket, säger Bengt Blomqvist, ansvarig för Huges lokala centrumprofiler.

Tanken är att den gamla skylten ska till tippen. Men finns det någon nostalgiker som vill göra anspråk på skylten så uppmanas den höra av sig till Huge snarast möjligt.

– Visst, den får väl klassas som ett välkänt riktmärke. Så är det om någon vill ha den så får den höra av sig, säger Bengt Blomquist.

Nyligen skänktes den 36 kvadratmeter stora reklamskärmen vid Stureplan bort, och KTH nappade då på erbjudandet.

Det var tre år sedan logotypen för Huddinge centrum uppdaterades. Tanken är att den gröna färgen, så kallad English racing green, ska föra tankarna till en engelsk småstad.

– Gemytligt, personligt och välkomnande är värdeorden som man har arbetat med i Huddinge centrum, säger Bengt Blomqvist i en tidigare intervju med Mitt i.

Allteftersom har skyltarna i centrum bytts ut och efter att den stora centrumskylten bytts ut återstår bara en logga på väggen med affärsloggor som vetter mot pendeltågen.