ANNONS

Nu faller den sista hipsterfria zonen

Länge har Ringen varit en fristad för den som vill göra sina ärenden i en otrendig miljö.

I höst är det slut på det. Då intar tio kändiskockar centrumet för att sälja snabbmat med guldkant.
ANNONS

Sedan Hornstull fiffades upp är Ringen en av Söders få kvarvarande hipsterfria zoner. Men AMF Fastigheter, som äger centrumet, vill ”förädla” och börjar med att byta ut matserveringarna.

– Vi tog ett rejält grepp för att skapa ett nytt koncept med tio namnkunniga kockar som gör snabbmat med kvalitet. Det blir något helt nytt, säger centrumchefen Henriette Johansson.

AMF samarbetar med Ricard Constantinou. En doldis för allmänheten som byggde upp Panini, äger snabbmatshallen K25 på Kungsgatan och tillsammans med Melker Andersson och Danyel­ Coyet driver korvtemplet Printz under Tele2-arenan.

Om någon av dessa krögare kommer att vara inblandad när det nya matcentrumet, med 250 sittplatser, öppnar i november är ännu en hemlighet. På AMF har man bestämt sig för att avslöja namnen i sin egen takt.

– Nu går vi ut med att Magnus Nilsson på Fäviken kommer. Och så har vi Maximilian Lundin som kör vegansk och ekologiskt mat. Jättespännande.

Öppettiderna blir från tidig morgon till kvällen och stressade Södermalmsbor kommer också att kunna köpa hämtmat.

Kommer ni att förnya centrumet ännu mer?

– Vi kommer att jobba långsiktigt med att förädla Ringen. Men det här kommer att ta tid. Vi har byggt om toaletterna och belysning står på tur, säger Henriette Johansson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.