ANNONS

Nu får Årsta en egen operaföreställning

Opera i Årsta?

Ja, i mars är det premiär.

Operasångaren Peter Tornborg ligger bakom satsningen i den gamla biografen.
ANNONS

I vår, med start den 1 mars, spelas nio föreställningar i den gamla biografen i Årsta. Och ambitionen är att det ska bli fler.

Årstabon och operasångaren Peter Tornborg ligger bakom projektet. Han har tidigare varit chef för Säffleoperan och vid Musikteatern i Karlstad. Han har även drivit opera på Hotell Kristina i Sigtuna. Sedan ett antal år bor han i Årsta.

– Men vi tröttnade på att pendla och upptäckte att den gamla biografen i Årsta var idealisk för opera, säger Peter Tornberg.

Tillsammans med regissören Anne-Marie Brinck inbjuder han nu till nypremiär av föreställningen ” En natt i Venedig”. En opera de tidigare också spelat i Sigtuna.

– Det är Johan Strauss den yngres flaggskepp. Det är den mest fantastiska musik som man kan tänka sig, säger Peter Tornberg.

– Den mottogs väldigt väl i Sigtuna.

Nu har de alltså för avsikt att lyckas med samma sak i Årsta.

Från och med den 1 mars kommer här att spelas nio operaföreställningar av en ensemble om fem roller och två musiker på cello respektive piano.

– Vi lyckades få mycket publik till Sigtuna, så det borde gå även i Årsta tycker jag. Det är så klart alltid ett risktagande. Särskilt när det är första gången, säger Peter Tornborg.

ANNONS

– Men realistiskt är att det ska gå ihop. Om det fungerar väl så kommer vi att sätta upp flera operetter i Årsta och då kommer folk förhoppningsvis att hitta tillbaka.

Fakta

En natt i Venedig

Skriven av Johann Strauss d.y (1825-1899).

Operetten utspelar sig under den årliga maskerad som Venedig är känd för.

Den amoröse hertigen av Urbino kommer då på besök och stadens herrar håller ett fast tag i sina damer så gott de kan.

Källa: Wikipedia