Nu får kaféet tackbrev från hela Sverige

Som fått stå till svars för det rabalder som blivit om Nellys kafés barnförbjudet-skylt.

Hur ser du på all uppmärksamhet som ni fått?

– Vi har mestadels fått positiv feedback – blommor, brev och mail från folk i hela Sverige. Många är glada att frågan kommit upp och tycker att det är bra att vi vågat lyfta den. De tycker att vi ska stå på oss. Jag hade räknat med att behöva försvara oss mer än vad vi gjort.

Har stämningen på kaféet förändrats?

– Det märks att många följt debatten och har en annan medvetenhet om hur barnen beter sig i en miljö där det ska vara lugn och ro. Det säger även andra företagare runt omkring som kommit in och tackat oss. De märker att stamkunderna hos dem börjar tänka på hur deras barn beter sig och ser efter dem på ett annat sätt, det är jättekul.

Har du behövt avhysa någon sedan ni tog ner skylten?

– Nej och det är skönt att vi inte behövt göra det. Debatten har lugnat sig något och jag har kunnat återgå till jobbet. Kändisskapet är inget för mig.

Rån inleddes med en kram

Kungsholmen En man rånades i onsdags natt av en grupp på tre män och en kvinna. Gänget kom fram till mannen i närheten av gatuköket på Sankt Eriksgatan och började krama honom.

När de släppte upptäckte mannen att hans dator, mobil, pass och kontanter var borta. När han ifrågasatte varför gänget stulit hans grejer drog den ene mannen i gänget upp en nyckel och rispade honom över halsen.