Nu får Lidingö sin första jobbmässa

Det har blivit lättare att ta sig till Lidingö. Det firar kommunen med att anordna sin första jobbmässa.

– Vi vill sätta Lidingö på kartan som en attraktiv arbetsmarknad, säger Cristina Erikson, näringslivschef.

Den 14 april ställer Lidingö stad, Arbetsförmedlingen och Företagarna till med en jobbmässa. Det blir den ­första som anordnas på ön.

Det kan man tacka infrastrukturen för. Norra länken är klar, Lidingöbanan öppnar till hösten och det finns båtförbindelse från Nacka och city.

– Vi tycker att det är fantastiskt att vi har fått så mycket kortare restider norrut och nu även mot Essingeleden, säger Cristina Erikson, näringslivschef på Lidingö stad och fortsätter:

– När vi nu har invigt tunneln har Lidingö kommit närmare Stockholms arbetsmarknad. Det är bra att folk enkelt kan åka ut, men som näringslivschef är jag ju intresserad av att folk snabbt kan komma hit och jobba på våra företag.

Därför ansåg hon att det var dags att anordna en jobbmässa. Hittills har mellan 30 och 35 arbetsgivare anmält sitt intresse för att vara med. Det handlar både om Lidingö stad, som är den största arbetsgivaren på ön, stora företag som Bonver logistics och små konsultföretag.

– Det är alla möjliga branscher och jobb som chaufförer, sjuksköterskor och inom management. Vi ville ha mässan före sommaren eftersom det också handlar om sommarjobb, säger Cristina Erikson.

I andra kommuner som ordnat jobbmässor har intresset varit ljummet första året, för att sedan explodera andra året.

– När jag har ringt till företag säger alla att det är ett jättebra initiativ, men många vill vänta till nästa år. Vi kommer definitivt att fortsätta med det om det blir lyckat. Eller bara halvlyckat, säger Cristina Erikson.

Fakta

Mässan hålls i stadshuset

Var: Lidingö stadshus, entréplanet.

När: Tisdagen den 14 april mellan klockan 14 och 18.

Hur: Alla är välkomna och mässan är gratis. Mer information för besökare och utställare finns på kommunens webbplats www.lidingo.se.

Källa: Lidingö stad