ANNONS

Nu får Sanna sin revansch

”Jag känner mig så mycket tryggare i mig själv och i stället för att vara nervös njuter jag av varje­ stund”, säger Sanna Nielsen om sitt medverkande i Melodifestivalen.
”Jag känner mig så mycket tryggare i mig själv och i stället för att vara nervös njuter jag av varje­ stund”, säger Sanna Nielsen om sitt medverkande i Melodifestivalen.
Hon har blivit hyllad för sin röst – men hånad för sin klädstil och kallats tant sedan tonåren.

Som segertippad i ­Melodifestivalen med balladen Undo tar söderortsbon Sanna Nielsen revansch.

– Det är en otrolig upprättelse, säger hon.
ANNONS

När Sanna Nielsen dyker upp utanför lunchrestaurangen i Årsta är klockan 11.32 och hon ber om ursäkt för att hon är två minuter sen. Tider har hon alltid passat, säger hon.

Kanske är det därför som hon ofta blivit utmålad som ordentlig och präktig redan från start.

– Jag har aldrig varit den hippa tjejen. Jag kommer i tid och festar inte innan ett gig, och jag tror att det är därför som jag har fått en stämpel, för jag orsakar inga skandaler. Men i dag är jag är stolt över att jag valde den vägen, säger hon och sätter gaffeln i spättafilén.

Gästerna vid borden intill tisslar och tasslar, pekar och tittar. Efter framträdandet i Melodifestivalen har uppmärksamheten varit enorm.

– Dagen efter gick jag till Ica här i Årsta, osminkad och i mjukisbyxor som jag alltid gör på en söndag, jag hade inte väntat mig att så många skulle vinka och heja.

Sex gånger har Sanna Nielsen ställt upp i Sveriges största musiktävling, men den sjunde är speciell. Nu blåser schlagervindarna i Sannas håll.

– Jag känner mig så mycket tryggare i mig själv och i stället för att vara nervös njuter jag av varje­ stund. Tidigare blev jag ledsen över taskiga kommentarer, men nu har jag lärt mig att bara hacka i mig det och ha roligt.

Fansen har varit Sanna trogen i 18 år, men efter totalsuccén med balladen Undo har även kritikerna börjat berömma henne. En kvällspressjournalist skrev om det orättvisa i att Sanna fått stå ut med att bli häcklad och hånad sedan tonåren och då brast något.

– Då höll jag på att gråta sönder mig, för det satte fingret på exakt det som jag har känt i alla år. Jag har aldrig fått så fina ord som jag får nu och det är en sådan otrolig upprättelse för mig.

ANNONS

På vilket sätt?

– Jag har alltid stått för det jag gjort, men plötsligt är det som att fler förstår mig och det är fantastiskt skönt. Jag visste aldrig om det skulle ske, att bli accepterad.

Stödet hittar hon hos sambon Joakim Ramsell. I snart sex år har de bott ihop i tvåan i Årsta.

– Vi ses 24 timmar om dygnet i princip och nästan klättrar på varandra i den där lilla lägenheten, men vi är väldigt hemkära båda två och går nästan aldrig ut. Vi gigar och jobbar tillsammans i hemmastudion och sedan är vi ett par igen. Det är så himla gött. Jag har tur som har hittat honom, han vill att det ska gå bra för mig.

Samma personer som en gång kallat dig tant hyllar dig nu – hur känns det?

– Jag är inte bitter. Jag har haft så underbara föräldrar som har uppfostrat mig till en glad tjej. Jag är ödmjuk och tacksam för allt som jag har fått uppleva och skit samma då om folk har sagt att jag är präktig, tantig och klätt mig fult. Jag har ändå varit i branschen i 18 år, och eftersom folk ändå lyssnat på mig kan jag inte ha varit så hemsk.

Fakta

Gör musikaldebut i Dr Zjivago

Ålder: 29 år.

Bor: Tvåa i Årsta.

Familj: Pojkvännen Joakim Ramsby.

Aktuell: Som segertippad finalist i melodifestivalen med låten Undo.

I höst: Gör debut på musikalscenen i Malmöoperans uppsättning av Dr Zjivago.

ANNONS