ANNONS

Efter terrordådet: Nu flyttas minnesväggen

Minnesväggen som växte fram utanför Åhlénshuset efter terrordådet i april har blivit en symbol för stockholmarnas omtanke och solidaritet.
På fredag flyttas väggen till Kulturhuset.
ANNONS

Planket som sattes upp vid det krossade skyltfönstret vid Åhlénshuset blev till ett minnesmonument över offren som förlorade livet efter terrorattentatet 7 april. Hundratals lappar med hälsningar från hela världen har fästs på väggen, som står i hörnet mellan Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan.

Flyttas till Kulturhuset

Nu står det klart att väggen ska bevaras och flyttas till Kulturhuset på Sergels torg. Väggen kommer att placeras i entréhallen mellan 2 juni och 23 augusti, innan den tas över av Stadsmuseet.

– Vi vill göra det möjligt för stockholmare och besökare att fortsätta sätta upp sina hälsningar och minnesord under hela sommaren, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S) och oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr (M) i ett pressmeddelande.

All text och alla lappar som sattes upp vid det krossade skyltfönstret ska bevaras. Minnesväggen kommer också att kompletteras med ytterligare en yta för nya minneslappar och hälsningar på Kulturhuset.