ANNONS

Nu har Floras barnvagn hittat hem

Det var en lycklig Ulrika Fransson som Mitt i träffade i morse, med dottern Flora och barnvagnen som kom tillrätta i går kväll.
Det var en lycklig Ulrika Fransson som Mitt i träffade i morse, med dottern Flora och barnvagnen som kom tillrätta i går kväll.
I går skrev Mitt i om Ulrika Fransson som bad om hjälp efter att dottern Floras hemgjorda sittvagn blivit stulen. Bara timmar senare har barnvagnen hittat hem.
ANNONS

Lilla Essingebon Ulrika Fransson har vid flera tillfällen figurerat i Mitt i Kungsholmen med sina hemsnickrade barnvagnar som väckt uppmärksamhet på stan.

Senast var i går, men då i ett betydligt tråkigare sammanhang.

Dottern Floras sittvagn hade blivit stulen strax innan midsommar och Ulrika Fransson vädjade till allmänheten att hålla utkik efter vagnen på stan.

– Den representerar min livsstil och mitt sätt att se på konsumtion.

– Det har inte ens kostat mig 500 kronor att bygga den, men jag kan betala 1000 kronor för att få den tillbaka, för mig är det mer än en vagn, det är ett sätt att leva, sa hon då.

De senaste veckorna har Ulrika Fransson efterlyst barnvagnen i sociala medier utan framgång, men bara timmar efter Mitt i:s artikel får hon ett telefonsamtal.

Det visar sig att någon har skrivit en insändare om barnvagnen på en lokal nyhetssajt för stadsdelen Hägersten-Liljeholmen.

”Denna egenhändigt gjorda barnvagn har stått bakom förskolan Kroppås i Mälarhöjden ett tag. Kanske någon som saknar? Hoppas den kommer till rätta.”

– En bekant till min mamma ringde henne och berättade om insändaren och sa att Ullis vagn står i Mälarhöjden. Så jag åkte ut dit och där stod den bakom en förskola. Det är helt otroligt, säger Ulrika Fransson.

ANNONS

Barnvagnen hade alltså förflyttat sig hela vägen från Lilla Essingen till Mälarhöjden där hon hämtade den i går kväll.

– Det var så kul när jag kom hem, då passerade jag flera uteserveringar på vägen och alla tjoade och ropade ”Oj, har den kommit tillbaka.” Så det har verkligen spridit sig. Det var den bästa nyheten.

– Jag vet inte hur jag ska kunna tacka. Tack snälla, jag hade aldrig hittat den om ni inte hade skrivit om det, säger Ulrika Fransson.

Fakta

Fler artiklar om Ulrika Franssons hemmabyggen

http://mitti.se/byggde-sin-egen-barnvagn/

https://mitti.se/floras-nya-barnvagn-far-manga-att-vanda-sig-om/