ANNONS

Nu har gängkrigen nått till Bromma

Här, på gångvägen längs Vidängsvägen, bara några meter från tunnelbaneingången, öppnade en man eld med automatvapen. En person träffades i benet.
Här, på gångvägen längs Vidängsvägen, bara några meter från tunnelbaneingången, öppnade en man eld med automatvapen. En person träffades i benet.
Medlemmar i två rivaliserande västerortsgäng möttes vid Alviks tunnelbanestation.

En av dem åtalas nu för att ha tagit upp en kulsprutepistol och börjat skjuta. Sedan flydde han med tunnelbanan.
ANNONS

Det var en ljus sommarkväll i mitten av juli som en 22-årig man enligt åtalet plötsligt tog fram en automatpistol och började skjuta mot tre personer som gick på gångvägen upp mot Vidängs­vägen, några meter utanför t-bane­utgången i Alvik.

En man, som själv misstänks vara medhjälpare i en skjutning i Hässelby tre dagar tidigare, skottskadades i benet. Alviksskytten flydde sedan springande upp på tunnelbaneperrongen och tog tåget in till stan.

En 32-årig man som passerade på väg att ta tunnelbanan till jobbet, gick precis framför mannen som sköts. Han berättar för polisen att han först inte förstod vad som hände men att kulorna måste ha gått någon meter ifrån honom. Enligt vittnen sköts sammanlagt 3–4 skott.

22-åringen, som nu väntar på rättegång i Solna tingsrätt, blev själv utsatt för ett mordförsök i Hässelby tre dagar tidigare. En man kom in på restaurangen där 22-åringen åt och siktade på honom med ett automatvapen.

Någon i lokalen, ännu okänd, hann då dra vapen och skjuta mannen i magen innan han kunde avlossa några skott. Rättegången om skotten på Hässelbykrogen inleddes igår.

Den 22-årige skytten i Alvik hade precis blivit utsläppt från ett kort fängelsestraff för sin inblandning i en stor kokainhärva som nyligen nystades upp i västerort.

Både 22-åringen och hans offer ingår enligt polisen i rivaliserande grupper som tidigare misstänkts vara inblandade i flera skottlossningar i västerort de senaste åren.

Enligt Michael Palmqvist, sektionschef på våldsenheten vid Västerortspolisen, pågår fortfarande konflikten mellan grupperna.

– Allt går inte att förebygga. Det viktiga är att vi beivrar brottsligheten och det har vi gjort i de här båda fallen genom att åtala gärningsmännen.

ANNONS

Punktmarkerar ni dem som kommer ut från fängelset?

– Hade det varit så hade vi inte berättat det, men vi har generellt inte de resurserna, säger Michael Palmqvist.

Den 22-årige skytten i Alvik erkänner att han sköt men hävdar att det var i nödvärn.

Fakta

Skytten tros ha tipsat polisen

22-åringen och hans kompis möter tre män från en rivaliserande grupp klockan halv sju på kvällen den 12 juli.

22-åringen drar fram ett automatvapen och skjuter. Ett vittne är nära att träffas. Skytten flyr med ett tåg mot stan.

Senare på kvällen ringer någon anonymt till polisen och säger att en av de beskjutna männen var den som sköt. Samtalet kom från en telefonkiosk på Götgatan. Övervakningsbilder identifierade 22-åringen som den som ringt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.