ANNONS

Nu har Huddinge tagit över Bandidos lyxvilla

I fredags blev Hudd­inge kommun ägare till Ban­di­dos hus på Häradsvägen. Nu tar kommunen initiativ till ett nätverk i länet för att bekämpa orga­ni­serad brottslighet.
ANNONS

Från 1 september hoppas Huddinge kommun att Bandidos ska ha lämnat kommunen och flyttat från sin nuva­rande lokal på Häradsvägen.Man ska samtidigt ta initiativ till ett samverkansorgan mot organiserad brottslighet.

– Vi vill vässa arbetet och samverka mer strukturerat mot brottsligheten, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i Huddinge brottsförebyggande råd.

Att mc-gänget Bandidos kunde slå sig ner i kommunen blev en väckarklocka.

Enligt Ottosson står man inför stora utmaningar för att de inte ska hitta nya ställ­en i närheten att hålla till på.

– Vi vill samverka med polisen, med andra kommu­ner i länet och kanske län med mer erfarenhet. Det här är ingenting som vi kan klara­ av själva. Det är vårt ansvar att se till att arbetet inte stannar vid kommungräns­en, säger han och tillägger att man under hösten ska ta fram en handlingsplan.

Det var i vintras som Bandidos etablerade klubblokal­ på Häradsvägen i Huddinge.

Ägaren till huset, som också är medlem men hamnat på obestånd, hyrde ut till en Bandidosledare och flyttade själv till en annan adress.

Under våren har det varit flera uppmärksammade fester i villan. Bland annat firades Bandidos Stockholms 10-årsjubileum med tillresta gäster från hela Europa.

För en månad sedan köpte­ kommunen så huset för 4 miljo­ner kronor på kronofogdens exekutiva auktion. Vid ett fördelningssammanträde i fredags blev Huddinge kom­mun formell ägare till huset.

ANNONS

Nu gäller det att bli av med hyresgästen, en Bandidosledare som har kontrakt med förre ägaren.

– Han kommer att få tre månader på sig att flytta. Vår avsikt är att få tillträde den 1 september, säger Stefan Törnqvist, Huddinge kommuns jurist.

Eftersom huset numera inte är en bostad utan en lokal har hyresgästen inget besittningsskydd, enligt kommunen. Men frågan kan prövas av hyresnämnden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.