Nu har matkassarna börjat delas ut

Matkassar
Nasrin Sjögren är mycket är en av "hjältarna" som medlemmarna kallas. Hon tycker att det är en fantastisk idé.
Mat
Här är innehållet i matkassen som Nasrin Sjögren fick.
Igår delades de första matkassarna ut på Ica i Hagsätra. Många intresserade kom till butiken.
– Det är en fantastisk idé. Just miljöengagemanget och att man får lite hjälp om man har lite ont om pengar , säger Nasrin Sjögren.

Anna Lindbäck, Felicia Lindelöw och Rebecca Edin från Food2change packar tygkassarna fulla med mat. Tomater, parikor, broccoli, yougurt, köttfärs, musli och toappper De försöker dela upp maten så rättvist det går.

– Har alla fått broccoli nu? undrar Rebecca Edin.

– Toapapperet får inte plats. Vad ska vi göra med det? frågar Felicia Lindelöw.

Det är mer mat än vad de kan fylla kassarna med. Men det här är också ett test. Framöver kommer det att vara fler kassar att dela ut.

Mitt i har tidigare skrivit om att Ica i Hagsätra är först i Stockholm med att haka på organistaionen Food2change koncept. Mat som annars skulle ha kastats delas ut till organisationens medlemmar Som medlem ska du tjäna som mest 13 000 kronor i månaden före skatt. Du betalar sedan 400 kronor om året och får ungefär en kasse i veckan värd 200 kronor.

– Det har blivit jättestort intresse sedan ni och andra skrev om det. Vi har fått ett par hundra medlemmar i Stockholm bara de senaste dagarna, säger Anna

I Bandhagen har de 20-30 medlemmar än så länge. Ytterligare intresserade kom till Ica i Hagsätra för att stälal frågor.

De första medlemmarna fick välfyllda matkassar med sig hem.
– Det är en fantastisk idé. Just miljöengagemanget och att man får lite hjälp om man har lite ont om pengar, säger Nasrin Sjögren.