ANNONS

Nu har nya badvattenprover tagits

Tyresös badplatser kontrolleras regelbundet. Nu har nya badvattenprover tagits.
ANNONS

Badvattenkvalitén på Tyresös elva anlagda badplatser kollades upp i mitten av juni – och alla prover visade då på tjänligt vatten. Ingen algblomning upptäcktes heller. Nu, i mitten av juli, har kommunen tagit nya prover.

– De skickas på analys och det tar några dagar att få svar, säger Anna Baggström, miljöinspektör på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund som sammanställer resultaten från badvattenproverna.

Så fort Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har fått svaren från laboratoriet publiceras de på Havs- och vattenmyndighetens webbplats www.havochvatten.se

Varför gör man sådana här mätningar?

– Man tar prov för att se om det finns avföring från fåglar eller människor i badvattnet. Finns det för höga halter av vissa bakterier finns det risk att man bli sjuk om man sväljer vattnet. Det brukar handla om kräkningar eller diarréer, säger Anna Baggström.

Visar det sig att vattnet är har för höga halter av vissa bakterier avråds allmänheten från att bada och skyltar sätts upp vid den drabbade badplatsen.

De badplatser i Tyresö som kontrolleras är: Albybadet, Barnsjöbadet, Breviksbadet, Hästhagsbadet, Kumlabadet, Rakstabadet, Strandbadet, Trinntorpsbadet, Öringebadet, Slottsbadet, Sandholmsbadet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.