Min lokala hjälte

Nu har prinsen börjat bygga om drömkåken

Villa Solbacken på Djurgården kan nu renoveras och Carl Philip med familj tros flytta in i vår.
Villa Solbacken på Djurgården kan nu renoveras och Carl Philip med familj tros flytta in i vår.
Prins Carl Philip och familj har nu börjat renovera drömkåken på Djurgården. Inre rivningsarbeten av Villa Solbacken har inletts.

– Renoveringen kommer att pågå över hösten, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Lokaltidningen Mitt i kunde i maj avslöja att prins Carl Philip efter många om och men hade fått bygglov att renovera sitt drömhus Villa Solbacken. Nu kan Mitt berätta att ärendet har gått ännu längre och staden har gett besked om byggstart.

”Uppförande av balkonger, ändrad planlösning samt vissa yttre ändringar med mera” är det som Carl Philip och hustrun Sofia får göra med villan. Men av säkerhetsskäl ger staden inte ut mer detaljerade planinformation än så.

Enligt de få dokument som är offentliga går det ändå att utläsa att inre rivningsarbeten ska ha påbörjats under sommaren och att familjen kan flytta in på Djurgården under våren 2017 då renoveringen och ombyggnaden väntas stå klar.

– Vi har inte så mycket mer att säga än det som står i offentliga handlingarna och det är att det pågår ett renoveringsarbete. Vi går inte mer på det än så och det är dessutom en privat fastighet som ägs av prinsen själv, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Renoveringarna har varit önskade länge av familjen, men har av olika skäl inte kunnat utföras tidigare då villan varit i sämre skick än vad man först trodde. Ursprungsplanen var att inflyttningen skulle ske redan 2015, efter att paret gift sig i Storkyrkan. Men bygglov dröjde då flera saker behövde redas ut. Men nu är alltså allt helt klart.

Flyttar de in i vår?

– Renoveringen startade under sommaren och kommer att pågå över hösten. Vi ger ingen exakt info om när inflyttningen sker men målsättningen är ju att familjen flyttar in så småningom, säger Margareta Thorgren.

Svensk Damtidnings hovreporter Johanna Lejon sa till Mitt i Östermalm i maj att hon tror att många östermalmare kommer att se prinsparet nästa vår när de eventuellt har flyttat in.

– Absolut kommer man se dem efter att de flyttat in. De gillar att vara ute och röra på sig, och det finns bra joggingmöjligheter där ute. Och de är ute och käkar mer än Victoria och Daniel.