Nu har vi en miljon läsare

1 015 000 – så många ­läser sin Mitt i-tidning varje vecka enligt senaste räckviddsmätningen i Orvesto 2012:1.

Tack, alla våra läsare. Ni är över en miljon nu – det är en alldeles fantastisk siffra. Om man lägger buntar med Mitt i-tidningar ovanpå varandra blir stapeln 1 116 meter hög. Det är en bra bit mer än den högsta byggnaden i världen, Burj Khalifa i Dubai, som mäter 828 meter.

Mitt i:s mål en miljon läsare når vi i en tid då medielandskapet är i stark förändring. Papperstidningar generellt upplever de tuffaste tiderna någonsin med allt färre som prenumererar och med vikande annonsförsäljning som följd. Många tidningsredaktioner har därför tvingats skära ner och göra sig av med journalister.

För Mitt i-tidningarna är det precis tvärtom. När andra tidningar har det tufft får vi allt fler läsare och går så bra ekonomiskt att vi kan anställa fler journalister och göra ännu mer och bättre journalistik.

Det är ni läsare som genom att visa oss förtroende varje vecka har gjort detta möjligt.

Vi har alltid trott vår tidnings­idé: Att göra lokaltidningar som ligger så nära läsarnas intressen som möjligt. Redaktionen har jobbat stenhårt på att lyfta fram nyheter som vi vet att det snackas om vid köksborden.

Vi har också haft ambitionen att skapa dessa snackisar – avslöjanden om sopfusk, framtida trafikkaos och läkarslarv. Samtidigt berättar vi om alla roliga eller mer vardagsnära händelser. Som de 2 500 personer som engagerade sig i valpen Yokers försvinnande – häromdagen hittades Yoker i blåbärsriset av 9-åriga Linn.

Det ska vara engagerande och lustfyllt att läsa sin Mitt i-tidning.

För oss är det också självklart att nyheter inte ska kosta – plånboken får inte avgöra vem som kan hålla sig informerad. Därför kommer tidningen gratis i brevlådan varje vecka. För att säkerställa distributionen delas den ut av Posten.

Det lokala är så viktigt för oss att vi koncentrerar alla våra resurser på just det. Vår redaktion på 90 journalister ägnar all sin tid att gräva, snoka och prata med folk i området för att hitta just dessa nyheter och fantastiska storys runt om i Stockholms län som gör Mitt i-tidningarna så lästa.

Vad som händer utanför länets gränser är självklart intressant, men för oss är det lokala viktigare. Faktiskt viktigare än allt annat.

Ni har väl inte missat att ni också kan läsa Mitt i-nyheter i appen för smartphones? Med vår app, med nyheter som riktar sig till alla stockholmare, kan ni ta med tidningen var ni än befinner er: på semesterresan eller till landet och hängmattan. Appen laddar ni ner i App store eller Android market. Självklart är den gratis, precis som tidningarna.

Ha en riktigt skön sommar med Mitt i!