Nu invigs Herrestaskolan

Herresta skolan är byggd i massivträ.
Den är helt byggd i trä. I gympahallen finns en 14 meter hög klättervägg. På skolgården en aktivitetspark. Är du nyfiken på nya Herrestaskolan? I helgen har du chans att kika in.

I morgon lördag invigs den nybyggda Herrestaskolan i Barkarbystaden. Alla som är nyfikna får chans att kika på de miljövänliga lokerna, helt byggda i trä.

Dessutom öppna Barkarbystadens nya bibliotek.

Från klockan 11 bjuds ­ det på massor av aktiviteter och uppträdanden, bland annat visar kulturskolans nycirkusgrupp upp sina konster.

kommunens hemsida kan du läsa mer om invigningen.

Fakta

Program för invigningen

11.00: Officiell invigning i sporthallen

Uppträdanden av orkester och nycirkus från kulturskolan samt Järfällas vinnare och representant i Funkismello, The girls.

Invigningstal och tidskapselceremoni med kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) och elever från Herrestaskolan.

11.30-14.00: Öppet hus med prova på-aktiviteter

Kolla in nya Herrestaskolan:

Sveriges första skola byggd helt i massivträ och utifrån Miljöbyggnad Guld. Härlig miljö och härliga färger. Spana in slöjdsalar, hemkunskapsalar, klassrum och sporthall.

Prova på:

Den 14 meter höga klätterväggen, innebandy och basket i sporthallen. Du kan också prova rörelselek, instrument, bild och form, nycirkus och film och media i kulturskolans regi.

Biblioteket öppnar – Gå tipsrunda med litet pris till alla som deltar, få boktips, ansiktsmålning, tävling med fin bokpriser.

Mingeltrolleri:

Robert Ace, Järfällas egen magiker underhåller. Se upp för magi!

Utställningar – Så byggde vi Herrestaskolan, Barkarbystaden förr och nu, Så ska Barkarbystaden växa – se modellen över Barkarbystaden.

Hungrig:

Fika i matsalen och ät en grillad korv ute i aktivitetsparken.

Leksugen:

Spana in och lek i aktivitetsparken som är barnens skolgård på dagarna och tillgänglig för alla efter skoltid. Här finns fotbollsplan, basketplan, sprintbanor och såklart vanliga lekredskap. Blir du hungrig bjuder vi på grillad korv här ute.

Lite här och där:

Elevutställningar och musikuppträdande med elever från Herrestaskolan och kulturskolan.

Adress:

Karlslundsvägen 25, Barkarbystaden.

Källa: Järfälla kommun