ANNONS

Nu kan du källsortera i Rålis

Helld n
Trafikborgarrådet Daniel Helldén testar systemet.
Det ska bli lättare att vara miljövänlig efter picknicken i Rålis. Nu får parken en egen källsorteringsstation.
ANNONS

Har du sett den stora gröna plåtkuben i Rålis? Det är en sopstation för källsortering och en del av ett försök i tre olika parker som trafikkontoret inlett.

Målet är att se vilken typ av system som ger mest källsorterat skräp och mest skräp i rätt behållare. På så sätt vill man kunna ta fram en svensk rekommendation för hur källsortering ska se ut i hela landet.

– När stockholmarna både vill och behöver källsortera hemma och på jobbet så ska möjligheten till miljötänk finnas med även i på fritiden och i parken. Det ska vara enkelt att leva miljövänligt och vi ska kunna sortera vårt skräp där vi finns, även i stadens parker, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén, MP.

Förutom Rålis ställs källsorteringsstationer upp i Bandängen och i Rinkebydalen.

Stockholms stad arbetar sedan våren 2014 i ett projekt tillsammans med bland andra Malmö stad, Göteborgs stad, Naturvårdsverket, Returpack, FTI, Avfall Sverige, Helsingborgs stad, Uppsala kommun och Håll Sverige Rent där ett underlag för en gemensam utformning av källsorteringsstationernas inkasthål, bilder, text och färgsättning tas fram, enligt staden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.