Min lokala hjälte

Nu kan du sippa skumpa på tesalong

... ansvarig för Svenskt Tenns tesalong där man nu ska börja servera champagne.

Ni har precis fått utskänkningstillstånd. Vad är tanken att ni ska servera?

– Vi kommer att erbjuda champagne, ett vitt vin, en fin sake och ett öl. Det är ett litet men noga utvalt dryckessortiment. Vi kommer även att inleda ett samarbete med Råkultur, ett gästspel på två månader, då vi kommer att servera deras luncher. Man ska även kunna få en asiatisk variant av afternoontea med ett par sushibitar till teet.

Varför gör ni det här?

– Vi har länge längtat efter att kunna få servera ett glas champagne till vårt afternoontea precis som man gör på många ställen i London. Estrid Ericson som startade Svenskt Tenn inspirerades mycket av Japan, Kina och Korea vilket gör det extra roligt att vi nu kan starta det här samarbetet.

Från och med fredagen den 15 februari kommer man att kunna sippa champagne på tesalongen mellan klockan 11 och 19.

Disktrasekok startade brand

ÖSTERMALM Förra onsdagen tvingades polis och brandkår till en lägenhet på Östermalm sedan en kvinna somnat ifrån ett långkok av disktrasor.

Kvinnan skulle koka sina trasor för att rengöra dem, något som hon måste ha glömt bort eftersom hon enligt polisen tog en sömntablett. Hon vaknade senare, men märkte inte att plattan var på och ska ha tagit ytterligare ett piller för att kunna somna om. Brandlarmet väckte henne dock eftersom hela köket hade fyllts av rök.