ANNONS

Nu kan du tycka till om nya city

Så här kan nya city komma att se ut.
Så här kan nya city komma att se ut.
En ny trappa till Malmskillnadsgatan och 30 nya lägenheter. Det kan bli verklighet enligt ett nytt detaljplaneförslag som du just nu kan tycka till om.
ANNONS

Nu kan du tycka till om de planerade ombyggnationerna av husen kring Malmskillnadsgatan, i hörnet Sveavägen/Hamngatan vid Sergels torg. Det nya förslaget är nämligen utställt på samråd i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan, 4 till 18 december.

Förslaget innebär ett tillägg på två till tre våningar på de befintliga byggnaderna på var sida om Malmskillnadsgatan. En byggnad längs Hamngatan rivs och ersätts med ett nytt kontorshus.

”I hörnet Sveavägen/Hamngatan föreslås att en tillbyggnad rivs och ersätts med en generös trappa upp till Malmskillnadsgatan och en lägre hörnbyggnad med publikt innehåll.” skriver staden på sin hemsida om förslaget.

I hörnet Malmskillnadsgatan/Mäster Samuelsgatan föreslås också 25-30 nya lägenheter.

Öppet hus kommer, enligt staden, att hållas den 30 november 2015, kl. 17.00 – 18.30 i Tekniska nämndhuset. Då finns det möjlighet att ställa frågor till ansvarig handläggare samt representanter för fastighetsägaren Vasakronan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.