ANNONS

Nu kan kolonistugorna rivas

Fallfärdig kolonistuga vid Tomteboda.
Fallfärdig kolonistuga vid Tomteboda.
Förr möttes man av blomstrande hundraåriga koloniområden när man svängde av Essingeleden på väg in i Huvudsta. Nu möts man istället av två förkolnade husskelett.

För det är allt som idag återstår av det en gång så levande koloniområdet.
ANNONS

Sedan branden natten mellan den 20-21 februari i år har husen bara fått stå, trots att det föreligger en synnerligen stark rasrisk.

Att inte stugorna tagits ner än är fastighetsägarens ansvar menar Solna stad. Det har krävts flera påminnelser för att en ansökan om rivningslov ska ha skickats in.

”Påstötning om att komma in med rivningslov har gjorts muntligt några gånger. Ansökan hanteras nu, ärendet är komplett och beslut kommer att fattas inom de närmsta veckorna. Något föreläggande är inte aktuellt i nuläget, vi utgår från att de kommer att riva när de fått beslutet. Blir det aktuellt får vi hantera det då”, säger Ann-Christine Källeskog, plan- och byggchef på Solna stad.

Varför det tagit så lång tid att skicka in en ansökan om rivningslov kan Pierre Mazeret, ombud för fastighetsägaren, svara på.

– De detaljerna har inte jag. Men så fort vi får alla tillstånd så kan vi börja at riva. Vi gör det så snart som möjligt, säger han.

Uppgifterna om att människor ska bo i stugorna nu, tillbakavisar han.

– Vi har rondering med vakter där och jag har inte hört att folk ska bo där. Vi hade dock problem vid de andra stugorna som låg på andra sidan vägen förut, de som nu är rivna. Det var nära att det blev en bosättning där, säger Pierre Mazeret.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.