ANNONS

Nu kommer PT:n hem till dig

Konceptet att beställa hem varor och tjänster växer.

Numera kan du även få hem din personliga tränare, vilket sparar tid, tycker Louise Karlsson och Johnny Pettersson i Vällingby.
ANNONS

Lilla Inez, nio månader, kryper på vardagsrumsgolvet och tittar förundrat på när mamma och pappa tränar med hjälp av Dan Äkäslompolo. Han pushar på när Johnny Pettersson gör speciella armhävningar som tränar axel- och bröstmuskler i olika vinklar.

Dan Äkäslompolo är personlig tränare på Training Invest. Företaget startades i år av Brommabon Noora Garcia och Hässelbybon Helena Dahlén och erbjuder sedan i höst personlig träning i hemmet.

Det märks ett stort intresse för den tjänsten i Bromma, Västerort och övriga Stockholm, enligt Helena Dahlén. Inspirationen kommer delvis från Hollywood.

– Det är en tjänst som jättestor i USA. I programmet ”Hollywoodfruar” var det en av kvinnorna som brukade ha sin personliga tränare i hemmet, säger Helena Dahlén.

Att Louise och Johnny regelbundet bokar pass med Dan Äkäslompolo handlar främst om att det är effektivt.

– Det blir en rolig familjestund. Skulle vi träna var för sig på gym så tar det minst två, tre timmar. Det här blir väldigt tidseffektivt, säger Johnny Pettersson.

Två branscher som vuxit starkt på senare år är hemstädning och matleveranser till hemmen. Att få hem en personlig tränare ­ligger i linje med den utvecklingen, ­menar Helena Dahlén.

– Vi riktar oss till personer över 30 år som kanske har familj och bor utanför innerstan och inte har gymmet så nära. Det är ofta föräldrar och sådana som är mitt uppe i karriären.

Tio pass med PT Hemma kostar ­cirka 9 000 kronor.

ANNONS

– Då slipper du betala gym­avgiften. En kund berättade att hon sparar in pengarna genom att inte äta lunch ute på jobbet.

Tränaren Dan Äkäslompolo skojar med Inez samtidigt som hennes mamma Louise Karlsson tränar bålen på vardagsrumsgolvet.

Fakta

Så kan du också träna:

Vill man inte lägga pengarna på en PT finns tips att hämta från böcker som ”Träna tillsammans med familjen” av Terese Alvén eller ­”Träningen som blir av” av Denise ­Rudberg.

Gratis träningsmöjligheter finns på stadens utegym i till exempel Nälsta, vid Grimsta bollplan, Solviksbadet och Spånga IP.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.