Nu lackar det mot julmarknaderna

Även tidigare år har Hanvikens julmarknad erbjudit lussefika.
Även tidigare år har Hanvikens julmarknad erbjudit lussefika.

Längtar du efter varm glögg, lussebullar och hemmaspritsade pepparkakor? Hanvikens skolas julmarknad är bland de första i Tyresö.

Redan onsdagen den 25 november kan den som suktar efter julgodis ta sig till Hanvikens skola för att få i sig en varm hamburgare och köpa upp ett förråd av hembakt bröd och kakor av alla de slag.

– Det är föräldrar till eleverna som bakar och alla pengarna går tillbaka till barnen, berättar Jonny Fransson, ordförande i skolans föräldraförening.

Hanvikens skolas julmarknad är en tradition med mer än tio år på nacken som gett barnen guldkant på tillvaron i lika många år.

– Pengarna som vi får in används till redskap eller nya leksaker. Varje klass får också via vår Facebooksida ansöka om bidrag till olika aktiviteter, säger han.

Fakta

Flera chanser att komma i julstämning

Hanvikens skolas julmarknad: Onsdagen den 25 november 16-18.

Lilla Tyresö: Lördagen den 28/11, söndagen den 29/11, 10-16 båda dagarna: traditionell julmarknad med 50 knallar, hästridning.

Ahlstorps båtsmanstorp: Söndagen den 6/12 11–14, körsång.

Strandtorget: Fredagen den 11/12, 13–18. Luciatåg, tipsrunda, pyssel på biblioteket, fiskdamm, knallar, ponnyridning.

Tyresö handelsträdgård: 5-6/12 och 12-13/12. Julmarknad – fast i växthusen. Tomte, ponnyridning, knallar, uppträdande, trollkarl, körsång.

Rotviks gård: 6/12 13-15. En mindre julmarknad med närproducerat och hembakt.