ANNONS

Nu lägger (S) ut debatt på nätet

Värmdö tillhör den lilla skara kommuner i länet som inte webbsänder sina fullmäktigesammanträden.

Nu har två politiker fått nog och sänder på eget initiativ.
ANNONS

De flesta kommuner i Stockholms län lägger ut fullmäktigesammanträden på webben, antingen i radio- eller tv-form. Värmdö kommun gör det inte.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö (M) ska Värmdöborna kunna titta på sammanträdena på webben först nästa år eller nästnästa.

– Det kostar lite för mycket och i år satsade vi i stället på läsplattor till alla politiker i fullmäktige. Om vi ska webbsända ska det vara lätt att hitta det man är intresserad av, och då krävs det en liten investering, säger han.

Under några tillfällen 2010 och 2011 har Värmdö webbsänt sammanträden, enligt Lars-Erik Alversjö.

– Men få gick in och kollade, omkring fem. Det märks ju också på sammanträdena i Gustavsbergsteatern. De få gånger vi har medborgare där, är det för att en speciell fråga intresserar, säger han.

Socialdemokraterna, och även de lokala Sverigedemokraterna, har föreslagit att Värmdö kommun kontinuerligt ska webbsända sina sammanträden. Men det har röstats ner av de styrande politikerna.

Nu har Aurora Gullberg och Charlie Hansson, båda socialdemokrater, fått nog. Inför onsdagens fullmäktigesammanträde i Gustavsbergsteatern monterade de upp en kamera och debatten finns att se på websidan www.varmdoexposed.se.

Syftet är att öka insynen i Värmdöpolitiken. Kostnaderna tar de ur egen ficka.

– Det här är egentligen något självklart, särskilt i Värmdö med sin stora skärgårdsbefolkning som har svårt att ta sig in till Gustavsberg. Det kostar inte mycket, säger Aurora Gullberg.

ANNONS
Fakta

De sänder inte

Solna.

Salem.

Nykvarn.

Värmdö .

Vaxholm.

Vallentuna.

Ekerö (direktsänder dock i radio).