ANNONS

Nu läggs idrotten ut på entreprenad

Högdalens simhall läggs ut på entreprenad den 1 juli. Valfriheten kommer att öka, menar idrottsnämnden.

Men Socialdemokraterna är oroliga för att valmöjlig- heterna i själva verket blir mindre.
ANNONS

Högdalens sim- och idrottshall ska upphandlas och från den 1 juli i år kan man inte använda sitt simkort från Stockholms stads simhallar för att motionera där.

Socialdemokraterna har reserverat sig mot upphandlingen och tror inte att det nödvändigtvis blir bättre av att idrottsanläggningar läggs ut på entreprenad.

– Den som kan sköta verksamheten på bästa sätt billigast är den som vinner. Man kan inte styra över vem som vinner utan riskerar att få en driftsansvarig som vill göra vinst på stockholmarnas skattepengar och inte skapa bästa möjliga förutsättningar för idrott, menar Emilia Bjuggren (S), vice ordförande i idrottsnämnden.

Regina Kevius (M), idrottsborgarråd, vill dock ge föreningar och friskvårdsanläggningar möjlighet att visa att de kan bedriva en bättre verksamhet än kommunen.

– Det är okej att göra en vinst så länge det blir bättre kvalitet för medborgarna, säger hon.

Upphandlingar av idrottsanläggningar ska öka valfriheten och fler ska bedrivas på entreprenad i framtiden. Gubbängens sim- och gymnastikhall och Liljeholmshallarna kommer att börja upphandlas nästa år.

Att valfriheten blir mindre när man inte kan använda sitt simkort från Hög- dalen på andra anläggningar håller Regina Kevius inte med om.

– De allra flesta tränar och simmar inte på flera ställen och på det här sättet får vi flera olika driftsformer. Badavgiften kommer att vara den samma fram- över och vi kommer att se till att kvaliteten inte blir sämre. Det samma gäller öppettiderna, säger hon.

Men hos Socialdemokraterna tror man att utbudet blir sämre.

ANNONS

– Det stora utbudet försvinner ju. Valfriheten blir inte flexibel. Alliansen tror att det blir bättre om det utvecklas olika konceptsimhallar, men vi vet ju inte hur det kommer att bli, säger Emilia Bjuggren.

Fakta

Högdalens simhall

Den som har köpt simkort i år på Stockholms stads simhallar kommer att kunna använda det året ut på Högdalens simhall. Idrottsförvaltningen sitter just nu och går igenom anbuden från olika entreprenader och det är ännu inte bestämt vem som tar över driften.

Källa: Idrottsförvaltningen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.