Nu lirar Style bara för tjejer

Christer Sandelin och Tommy Ekman hade stora framgångar med Freestyle och Style under 1980-talet.
Christer Sandelin och Tommy Ekman hade stora framgångar med Freestyle och Style under 1980-talet.
Som en lång förfest som man aldrig vill lämna. Ungefär så ska årets upplaga av Ladies Night vara.

Östermalmsbon Christer Sandelin kommer tillsammans med Style-kollegan Tommy Ekman riva av sina hits under höstens show.

Idén till Ladies Night fick David Stenmarck när han och brorsan Martin Stenmarck spelade på en privat tjejfest i Guldsmedshyttan 2005.

– Det var magiskt att ha en helt kvinnlig publik, det var det som satte hjulen i rullning, säger han.

De drog i gång sin första show året efter. Nu, åtta år senare, har närmare 450 000 kvinnor sett föreställningarna.

De manliga deltagarna i år blir, förutom Style-killarna, Eric Saade, hip-hoparen Lazee, David Lindgren och Thomas Järvheden.

– Det är skönt med nya influenser och ungt blod. Jag försöker hitta en bra blandning med något för alla. Det var mycket lyckat när Magnus Uggla var med och körde sina låtar på svenska, så det var något jag ville få in även i år och kom då att tänka på killarna i Style, säger David Stenmarck.

Och Christer Sandelin och Tommy Ekman var inte sena att tacka ja.

– När jag fick ett sms av Tommy om att vi blivit tillfrågade att vara med i Ladies Night så svarade jag, ”Du skämtar?!” Det kom lite som en blixt från klar himmel, säger Christer Sandelin.

De båda har hängt ihop i många år i gruppen Freestyle, och senare Style, och skrivit hits som ”Dover-Calais”, ”Vill ha dej” och ”Fantasi”.

– Vi kommer att köra våra låtar och andras grejer och se lite vart showen tar vägen, säger Tommy Ekman.

Att deras dängor funkar än i dag tror Christer Sandelin beror på de mänskliga och stora känslorna.

– De är så fullständigt ärliga och handlar om den sanna förälskelsen och att hitta någon att dela liv­et med, säger han.

Än så länge har alla killarna i showen bara träffats ihop i tjugo minuter.

– Men det är bra killar, vi har kul ihop. Jag och Thomas Järvheden har ungefär lika mycket tourettes så det ska nog bli bra, säger Christer Sandelin.

Styles brukar spela för uppemot 1 500 personer i publiken och att nu äntra ishallar Sverige runt som tar uppemot 10 000 personer ser de mycket fram emot.

– Det blir lite arenakänsla över det. Men det är skönt att vara fler så man inte behöver dra hela lasset själv, säger Christer Sandelin.

Och det är kvinnornas kväll.

– Det ska kännas som den där roliga förfesten som aldrig vill ta slut med mingel, mat, och underhållning. Under en kväll så är det inga snubbar i de svenska hockey­palatsen utan bara tjejer, det är häftigt, säger David Stenmarck.

Årets turné startar i Västerås den 18 oktober. Elva shower senare slutar den i Globen den 23 november.

’Du skämtar!? Det kom lite som en blixt från klar himmel.Christer Sandelin om att få frågan att vara med i ”Ladies Night”.

Fakta

Christer Sandelin om sitt Östermalm

Namn: Christer Sandelin.

Ålder: 51 år.

Favoritställe på Östermalm: ”Sturebadet är som ett andra hem för mig. När jag kliver in där så står tiden stilla. och så älskar jag Östermalmshallen, särskilt Beirut café.”

Gör jag på en ledig stund: ”Jag tycker mycket om att gå längs gatorna på Östermalm och kika i skyltfönstren. Jag gillar att det öppnat så mycket nya second hand-butiker här.”