ANNONS

Nu lyser det på Boas balkong igen

Boa Kristiansson passade på att fotografera äldsta dottern Malin Friis och katten Barbro, när de kollade in årets julbalkong.
Boa Kristiansson passade på att fotografera äldsta dottern Malin Friis och katten Barbro, när de kollade in årets julbalkong.
Det började med några få ljusslingor för över tio år sedan. För varje år blev de fler och numera är Kransenbon Boa Kristianssons balkong en sprakande ljusfest i december.
ANNONS

– Alla i Midsommarkransen vet var jag bor om jag säger att det är jag som har balkongen med alla juldekorationer. Och grannarna tycker att det är jättekul, säger han.

När Lokaltidningen Mitt i ringer Boa Kristiansson arbetar han för fullt på balkongen på Tellusborgsvägen. Nytt för i år är blinkande ljustappar, som liknar rinnande istappar, och ljusstarka ledlampor som slingrar sig över både väggar och tak.

– Varje år blir det några nya grejer. Första året hade jag bara uppe några ljusslingor, men sedan blev det mer och mer, berättar Boa som har bott i Kransen i över 20 år.

Det tar sin lilla tid att montera upp alltsammans men det är ett kärt besvär, tycker han.

– Jag har hållit på i över tio år så det har blivit en tradition. Ungarna växte upp med det, både de och deras kompisar var alltid så förväntansfulla. De är stora nu men gillar det fortfarande, säger han.

Boa Kristiansson brukar tända lamporna den första advent, men i år ”tjuvtände” han några dagar i förväg, för Lokaltidningen Mitt i.

Belysningen finns kvar under hela december, som en stor julhälsning till alla som går förbi.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.