Nu öppnar Sjöstans egna saluhall

I helgen öppnar Food Village på Virkesvägen i Hammarby Sjöstad. Här ryms saluhall med hållbara råvaror såväl som restaurang, kafé och bageri.

Saluhall signalerar vanligen saftiga priser men så ska inte vara fallet hos Food Village. Här satsar man på saluhallskänsla med en blandning av hyllplock och manuella diskar men med priser som i en vanlig matbutik.

Vad gäller restaurangen ska mat tillagad på de bästa råvarorna serveras och umgänget stå i fokus. Köksmästare är Gustav Otterberg som tidigare haft samma position på Leijontornet och senast restaurang Ekstedt.

Delibutiker har tidigare haft det svårt i stadsdelen – kötthandlaren vid Sickla kaj fick stänga och Fine food har genom åren gått från matbutik till mer utpräglad restaurang. Men Food Village är ändå optimistiska.

– Vi tror att Sjöstadsbon är en väldigt medveten konsument och vi tror att det här är någonting som kommer att attrahera dem, har Nils Welleús, vd på Food Village, tidigare sagt till Lokaltidningen Mitt i.

Från klockan 13 på lördag kan du träffa gänget bakom satsningen och några av leverantörerna som är på plats för att berätta om sina produkter. Smakprov utlovas.