Min lokala hjälte

Nu öppnar Solnas första skybar

In i det sista pågår finputsningen av lokalerna. Nu är det dags att hänga upp lamporna i taket.
In i det sista pågår finputsningen av lokalerna. Nu är det dags att hänga upp lamporna i taket.
Förmodligen landets häftigaste handikapptoalett. ”Folk kommer att köa bara för utsikten”, säger Joanna Walstam.
Förmodligen landets häftigaste handikapptoalett. ”Folk kommer att köa bara för utsikten”, säger Joanna Walstam.
Kökschef Peter Olgar, restaurangchef David Enmark samt konferens- och evenemangschef Joanna Walstam.
Kökschef Peter Olgar, restaurangchef David Enmark samt konferens- och evenemangschef Joanna Walstam.
Nästa vecka öppnar Solnas första skybar högst upp i hotellet vid Friends arena.

Baren, en gin- och bubbel­bar med tillhörande restaurang, blir helt unik med sin storslagna utsikt över vår stad.

25 våningar upp och 94 meter över marken ligger den nya restaurangen och skybaren i Arenastaden. Just nu håller man på att iordningställa lokalen inför premiären den 31 augusti.

Takarmatur ska hängas, golvet lackas och möblerna ställas på plats. Sedan är det bara att släppa på de första gästerna i den kombinerade baren och bistron.

För alla inblandade är det en olidlig väntan.

– Man vill ju bara bli klar så man kan öppna, säger restaurangchefen David Enmark.

Med skybaren tar Solna ett sjumilakliv framåt från att vara den ”lugna kusinen på landet” till att bli en urban storstad med puls. Något som kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) tidigare har sagt sig vilja sikta på då Solna växer.

– Vi behöver mer puls och kärna, fler kaféer, restauranger, vinbarer, affärer, bagerier och mer närservice, sa han i maj till Lokaltidningen Mitt i.

Och puls ska det bli. Restaurangen kommer att erbjuda bar- och bistrohäng med en Norden-inspirerad meny. I baren ligger fokus främst på gin, vin och bubbelviner.

– Vi har anställt en egen sommelier, säger Joanna Walstam, konferens- och evenemangschef.

Något takhäng blir det dock inte, för den som nu trodde det.

– Nej, däremot tänker vi framöver börja odla grönsaker däruppe, säger Joanna Walstam.