ANNONS

Nu öppnar soltrappan

Tommy Larsson och Fredrik Hultman la sista handen vid staketet vid 10-tiden.
Tommy Larsson och Fredrik Hultman la sista handen vid staketet vid 10-tiden.
Ett vitt staket är nu på plats och gör soltrappan säkrare.
Ett vitt staket är nu på plats och gör soltrappan säkrare.
Tut i luren blir det inte. Men från klockan elva ska man faktiskt kunna äta glass på soltrappan vid Odenplan.
ANNONS

Efter att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) förhandlat i Stadshuset gick den knepiga knuten till sist att lösa. Ett vitt staket har nu satts upp på taket.

Hur löstes ni detta?

– Jag kan ju inte avslöja hur det gick till exakt. Men vi hade ett möte inbokat och pratade igenom det. Och om viljan finns går det att göra mycket. Båda två tyckte att det borde kunna lösas. Det gick snabbt, säger Daniel Helldén.

Vad var problemet?

– Det som var frågan var om det behövdes bygglov för staketet. Men det här är ett provisorium för att stockholmarna ska kunna använda trappan och det inte ska se ut som en byggarbetsplats.

Soltrappan stängdes av så fort stationsbyggnaden var klar eftersom den ansågs farlig. Någon skulle ju kunna klättra upp på taket och trilla ner på andra sidan.

Men sedan klockan elva kan man äntligen slå sig ner på trappan, precis som arkitekten tänkt från början. Enligt SL:s presstjänst skedde öppnandet utan större åthävor genom att avspärrningarna helt enkelt togs bort.

Som vi tidigare berättat kommer trappan att stängas av igen i höst. Då är det meningen att SL och arkitekterna ska ha tänkt klart om en permanent lösning.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.