Min lokala hjälte

Nu satsar Klara på Los Angeles

Klara Kassman från Bagarmossen slutade tvåa och vännen Alice Herbst etta i ”Top Model Sverige” i TV 3.

Nu åker båda till Los Angeles för att satsa på modellandet.

17-åriga Klara Kassman har gjort sig känd under våren som en målmedveten, hiphopälskande och frispråkig deltagare i TV 3:s ”Top Model Sverige”.

I förra tisdagens final fick hon se sig besegrad av vännen Alice Herbst, men tid eller lust för några tårar har Klara knappast haft. I slutet av maj reser hon tillsammans med Alice Herbst till Los Angeles för en tvåmånadersvistelse.

Tanken är att ge modellkarriären en rejäl chans.

– Jag vill satsa innan jag blir för gammal och ge det en chans. Vi ska göra det bästa vi kan och få ut så mycket som möjligt av resan, både jobbmässigt och privat, säger hon.

Du känner ingen besvikelse över andraplatsen?

– Nej, att bli tvåa var sjukt bra och det kommer att gå bra för mig ändå. Det känns bra att det inte var någon dålig människa som stod bredvid mig och vann. Jag är jättestolt över Alice, hon är en värdig vinnare.

Klara Kassman har flera andra planer på gång om modellkarriären inte slår väl ut.

Hon har ett år kvar på Textila gymnasiet vid Odenplan och tror att hon i framtiden kommer att inrikta sig på konst och design.

– Det jag vill för stunden satsar jag sjukt mycket på. Vill jag vara målmedveten kring en sak, då är jag det också. Just nu är det modellandet, men jag ritar och målar väldigt mycket och lägger också en hel del tid på bloggen. Och jag kommer att plugga vidare när jag är klar med modellandet.

Vad minns du helst från ”Top Model”?

– Nyåret i Los Angeles. Vi var ju lediga och var ute och festade med 90-åringar på en gammal teater, det blev värsta festen. Sedan hela grejen när Lars Wallin kom, att få bära hans kläder och bli bedömd av honom, det betydde otroligt mycket för mig.

Det sämsta?

– Att Jamilla åkte ut, det var jättejobbigt för mig och helt fel beslut. Och zombieplåtningen tyckte jag fan inte om, den var brutal, säger Klara Kassman.