ANNONS

Nu ska Barkarbys outlet bli ännu större

De nya delarna ska byggas i "New England-stil", enligt ägarna Triuva.
De nya delarna ska byggas i "New England-stil", enligt ägarna Triuva.
Kampen om shoppingkunderna hårdnar.

Samtidigt som en ny galleria öppnar i Arenastaden utökar Stockholm Quality Outlet i Barkarby med en tredjedel - och öppnar 15 nya butiker.
ANNONS

13 000 kvadratmeter är inte nog. Stockholm Quality Outlet i Barkarby utökar sin verksamhet med 4 000 kvadrat och öppnar 15 nya butiker. Vilka de nya butikerna blir är fortfarande hemligt.

– Vi jobbar för fullt med det. Stockholm Quality Outlet har varit fullt i flera år och det finns många hyresgäster som vill in, säger Johan Öhlund Lagerdahl, Asset Manager på Triuva, som äger shoppingområdet.

Enligt ett pressmeddelande rör det sig om både ”svenska och internationella kvalitetsvarumärken”.

– Vi kommer att fortsätta i samma stil och anda som i dag. Uppfattningen om outlethandel har gått från att handla om slitna andrasorteringskläder till erkända märken med väldigt hög kvalitet, säger Johan Öhlund Lagerdahl.

En bygglovsansökan har godkänts av Järfälla kommun och tanken är att de nya butikerna ska öppna under 2016. Av de 4 000 kvadratmeter som ska hyras ut utgörs 1 000 kvadratmeter av en helt ny butiksyta, resten är ytor som i dag inte används till outlethandel.

– Dessutom gör vi renoveringar av den gamla delen. Vi vill satsa på en New England-stil som ska vara genomgående för både de nya och gamla delarna.

Shoppingcentren är fler än någonsin i Stockholmsområdet. Det gigantiska Mall of Scandinavia öppnar i Arenastaden i november och i Brunna Park i Kungsängen byggs ett handels- och verksamhetsområde på 34 hektar.

Känner ni av konkurrensen?

– Jag är inte orolig för att de nya köpcentrumen ska ta våra kunder. Många köpcentrum ser likadana ut, men vi har en egen profil. Nu får vi dessutom många nya kunder när Barkarbystaden växer med 18 000 bostäder.

ANNONS

Företaget som bygger Brunna Park ska försöka få kunderna att stanna i Upplands-Bro.

– Barkarby utvecklas och går mer mot att likna en stadsmiljö. Det innebär att det blir svårare att ta sig in och ut. Vi bygger ett handelsområde som är lättillgängligt för invånarna, säger Thomas Näslund på TAM Group.

Fakta

Sex shoppingcenter i närheten

Kista Galleria – 180 butiker.

Bromma Blocks – 78 butiker.

Viksjö centrum – 23 butiker (fyra nya öppnar i vår).

Mall of Scandinavia – öppnar 230 butiker i november.

Stockholm Quality Outlet i Barkarby – 50 butiker (öppnar 15 nya nästa år).

Brunna Park i Kungsängen – på planeringsstadiet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.