ANNONS

Nu ska Bredäng fira sin 50-årsdag

I år är det 50 år sedan Bredäng centrum invigdes. Det firas på torget den 5 september.
ANNONS

Den 16 maj klockan 11.59 1965 anlände det första tunnelbanetåget till Bredäng. Samtidigt invigdes centrum. På bara några år hade över 3 900 lägenheter byggts i området och lantsamhället blev snabbt en modern stadsdel. Folk från hela stan flyttade hit.

Bredängsborna firade invigningen hela helgen. ”The Moonjacks” och ”Volt” spelade och Bredängs scoutkår slog läger mitt i centrum och serverade grillad korv.

Nu, 50 år senare, är det åter dags att fira. Den 5 september mellan klockan 10 och 15 är det dags.

– Det känns viktigt att lyfta tankarna som fanns när man byggde de här förorterna. Bredäng är till exempel byggt så att det ska vara lätt att ta sig fram utan att passera bilvägar, säger stadsdelsnämndens ordförande Lorena Delgado (V).

Flera aktörer är med och anordnar dagen. Centrumägaren står för den största delen. Leif Nilsson vid Fastpartner berättar att kulturskolan, ett husband och ett sångteam finns på plats.

– Sedan kommer vi att ha en clown och någonting som heter ponnyexpressen. Barnen sitter på olika djur och trampar sig fram, ungefär som på en cykel, säger han.

Tanken är att även biblioteket, stadsdelsförvaltningen och Skärholmens ungdomsråd ska delta, men det exakta programmet är ännu inte satt.

Även Sätra, Vårberg och Skärholmen fyller 50 år i år. Skärholmsdagen firas den 12 september.

Den 16 maj klockan 11.59 1965 anlände det första tunnel­bane­tåget.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.