ANNONS

Nu ska centrum fräschas upp

Väsby centrum har funnits i över 40 år. Nu moderniseras det och får en del nya butiker.
Väsby centrum har funnits i över 40 år. Nu moderniseras det och får en del nya butiker.
Väsby centrum öppnades 1972. Sedan dess har en del om- och tillbyggnader gjorts, men nu ska det få ett helt nytt uttryck.

– Vi ska inte bli ett toppmodernt centrum utan jobbar för en välkomnande miljö, säger centrumchefen Pernilla Andersson.
ANNONS

Frekventa besökare har kanske märkt av att vissa förändringar har skett i Väsby centrum, så som installationen av nya papperskorgar och cykelskyltar, men det är bara en bråkdel av vad som komma skall.

Tidigare har delar av Väsby centrum byggts om och byggts till –däribland övervåningen som kom till 2007 – men först nu byts det 40 år gamla golvet ut och en satsning görs för att modernisera hela centrum.

Enligt centrumchefen Pernilla Andersson inleddes arbetet för ungefär ett och ett halvt år sedan då de med hjälp av ett undersökningsföretag tog reda på vad centrumets kunder efterfrågade.

Fokusgrupper bestående av personer i alla åldrar från Upplands Väsby, Märsta, Sigtuna och Sollentuna – de områden som hör till centrumets primära upptagningsområden – bjöds då in till en diskussion om centrumet i dag, om den gamla loggan, deras bild av Väsby och vad de har för önskemål i framtiden.

Utifrån de samtalen växte Väsby centrums nya, kommande, grafiska profil och logotyp fram.

– Jag hoppas att folk ska fortsätta att känna att det är deras lokala centrum även om vi uppgraderar en del. Vi jobbar med värdeord som lokalt, välkomnande och tillgängligt, sådant är ju Väsby så det ska vi inte ta bort, säger Pernilla Andersson.

Det nya uttrycket syns redan på så väl informationsterminaler, som papperskorgar. Framöver ska även invändiga butiksskyltar ­bytas ut för att ge ett mer en­hetligt intryck. Och den här veckan börjar arbetet med att byta ut entréskyltar och att flytta in nya sittgrupper med soffor och mattor.

Den 15 oktober öppnar inredningsbutiken In&Finn, och däromkring slår också Mobilfrid, en lokal elektronikförsäljare, upp sina dörrar.

Utbyggnaden av H&M-butiken tar något längre tid, men i februari nästa år beräknas den vara klar och kommer då även att erbjuda ett herrsortiment.

ANNONS

Många andra förändringar är också att vänta i år och under nästa år men till att börja med kommer centrumet att ha en stor invigning den 23–26 oktober. Den nya officiella loggan kommer att avslöjas för allmänheten och det blir bland annat jättesåpbubbleshow, rockringsshow och andra aktiviteter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.