ANNONS

Jätteförskola ersätter den gamla

Så här såg det ut efter att förskolan Bikupan brann ner i maj förra året.
Så här såg det ut efter att förskolan Bikupan brann ner i maj förra året.
Tidigt på morgonen den 14 maj förra året larmades räddningstjänsten till förskolan Bikupan i Hässelby villastad. Men byggnaden gick inte att rädda.

Nu har planeringen för en ny förskola börjat. Den ska bli fyra gånger så stor som den gamla.
ANNONS

Förskolan Bikupan brann ner i en misstänkt anlagd brand den 14 maj förra året. Två personer häktades direkt efter branden, men de släpptes senare. Som mest misstänkte polisen fem personer för branden. Förundersökningen lades ner i november förra året.

Nu har stadsbyggnadskontoret tagit fram ett första underlag inför planeringen av en ny förskola på platsen. Enligt startpromemorian ska den nya förskolan ha plats för sex till åtta avdelningar i två plan. Det innebär att ännu fler barn kommer att få plats jämfört med den förra förskolan.

– Det var så tragiskt att den här lilla älskade förskolan brann ner och då känns det så bra att processa fram byggandet av en fyra gånger så stor förskola, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Förskolan ska enligt planerna bli en så kallad ”Framtidens förskola”, ett koncept som det kommunala bolaget Sisab har tagit fram. Konceptet går ut på att halvera byggtiden för förskolor utan att tumma på kvaliteten eller miljökraven.

– Det man kommer att jobba vidare med nu är gestaltningen, konceptet går också ut på att man ska anpassa fasaden och taket så att det passar in i området, säger Olle Burell.

Även skolgården ska kunna byggas ut och gångbanan längs fastigheten, på Kaprifolvägen, breddas och rätas ut för att bli säkrare och mer tillgänglig.

Enligt den preliminära tidsplanen kan det slutgiltiga beslutet om att bygga förskolan tas om ett år.

– Det är jättekul att vi har fått igång det här så snabbt, det kommer att bli ett barnens palats, det blir ett jättefint hus. Det var över ett år sedan förskolan brann och det kan låta som lång tid, men det här är snabbt jobbat för den här typen av projekt, säger Olle Burell.

Stadsbyggnadsnämnden ska besluta om att påbörja planarbetet på sitt nästa möte.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.