ANNONS

Nu ska fler kunna idrotta

För många kan det bli dyrt att utöva sin idrott. Särskilt för de nyanlända i kommunen. Därför föreslår Liberalerna ett sportotek där ungdomar kan få låna utrustning.
ANNONS

– Spontanidrotten engagerar och fotbollen är sedan tidigare ett integrationsprojekt i Väsby, men vi vill utöka med fler idrotter och grenar. Många nyanlända har en hästvana och det vore därför kul om de fick chansen att plocka upp det igen. Det finns ju ett ridintresse i Väsby som man ska vara mån om, säger Margareta Hamark (L).

Förslaget ligger för närvarande hos kultur- och fritidsnämnden och Margareta Hamark tror starkt på att förslaget kommer att bli verklighet. Hon hoppas på att projektet ska komma igång så fort som möjligt.

– Vi har haft med förslaget som en budgetpost och vi har bevakat motionen noga. Vi är väldigt nöjda med förslaget och vi tror på fritidsaktiveter som en åtgärd för ökad integration, både språkligt och kulturellt. Sportoteket ska gälla för alla.

Sportotek har upprättats i bland annat Luleå där människor och företag har kunnat skänka utrustning de inte behöver.

– En tanke är att man ordnar en aktivitet, under en lördag exempelvis, där människor och företag kan hjälpa till och samla in utrustning, säger Margareta Hamark.