ANNONS

Nu ska Hemmestaskolans fel rättas till

Skolinspektionen fann flera brister under sitt besök på Hemmestaskolan.
Skolinspektionen fann flera brister under sitt besök på Hemmestaskolan.
Otrygghet, kränkningar och ouppnådda kunskapsmål.

När Skolinspektionen besökte Hemmestaskolan upptäcktes flera brister.

Nu åtgärdas några av dem.
ANNONS

Skolinspektionens tillsyn på Hemmestaskolan i höstas resulterade i flera allvarliga anmärkningar. Rapporten visade att eleverna inte nådde upp till kunskapskraven inte och att skolan inte erbjuder studie- och yrkesvägledning till sina elever.

Den visade också att elever i årskurs två och tre känner sig otrygga, rädda och har blivit utsatta för kränkningar av andra elever eller bevittnat det. Dessutom har anmälan om kränkande behandling av en elev på skolan inkommit till Skolinspektionen.

Skolans rektor Kaj Majuri svarade med att rapporten gav en skev bild av verkligheten.

– De pratade med ett begränsat urval elever och det kan ge en lite skev bild av hur det ser ut här. Jag delar inte deras känsla av att Hemmestaskolan är en otrygg skola. Vi har redan trygghetsombud på skolan, vi har ett trygghetsteam och rastvakter. Men vi ska se över vår organisation och även dokumentera det tydligt så att det blir tydligt för Skolinspektionen hur vi jobbar.

Nu har utbildningsnämnden svarat Skolinspektionen och kommit med förslag på hur de ska åtgärda några av de allvarliga bristerna.

Bland annat ska eleverna få tillgång till yrkesvägledning. För att snabbare komma tillrätta med elever som inte klarar kunskapskraven ska prestationerna dokumenteras i Schoolsoft, en webbaserad plattform för personal, elever och föräldrar.

Anmärkningarna som gäller tryggheten på skolan och kränkande behandling ska rapporteras till Skolinspektionen senast i slutet av mars.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.